Ugrás a tartalomra

Veszélyben a HEROSZ Állatotthon!

2019. február 01. péntek
Az egyesület az szja 1%-ának felajánlásából finanszírozza a kiadásokat, azonban most nem érkezett elegendő utalás a HEROSZ Budapesti Szervezetének.
Veszélyben a HEROSZ Állatotthon!

Már csak 3-4 hónapig működhet jelen formájában a Budapesti HEROSZ Állatotthon, ha nem kap azonnali pénzbeli segítséget. Az egyesület az szja 1%-ának felajánlásából finanszírozza a kiadásokat, azonban most nem érkezett elegendő utalás a HEROSZ Budapesti Szervezetének. Legutóbb sokan jártak úgy, hogy olyan szervezeteket jelöltek meg a bevallásukban, melyek nem is léteznek, így veszett el több száz millió forintos segítség.

Közel harminc éve működik a Brassói-Nyél utca sarkán a Budapesti HEROSZ Állatotthon, mely befogad megunt, elkóborolt, gazdátlan állatokat. A hely, ahol nemcsak kutyák vagy macskák találnak otthonra és kapnak egy második esélyt a szebb élethez, hanem madarak, teknősök, kígyók, birkák, kecskék, rágcsálók vagy éppen nyulak. A szakértő és elhivatott állatvédőknek köszönhetően a mentett állatok jó helyre kerülnek, és az önkéntesek segítségének köszönhetően lelkileg is meggyógyulnak, így válva örökbe fogadható kis házi kedvencekké. Az állatotthon folyamatosan telt házzal (70-80 kutya, 20-30 macska) működik, ha van is üresedés, rögtön érkezik új állat, tehát nagy szükség van az otthonra. A bekerült állatok alapos orvosi vizsgálaton, és ha szükséges, kezelésen esnek át. Ivartalanítva és chi-pelve lehet csak örökbe fogadni őket, melynek a költségeit az egyesület állja. Az otthont évek óta támogatja az egyik legnagyobb állateledeleket gyártó cég, melynek köszönhetően a lakók takarmánya biztosított, de az egyéb költségek nem. Mint például a rezsi-, a telephely működési költsége, az állatorvosi kiadások és az elhivatott állatbarátok munkabére. Az dolgozók és az önkéntesek most támogatókat keresnek, emellett egy nemrég elnyert pályázatnak köszönhetően telefonon is érkezhet a segítség. A HEROSZ ADJUKÖSSZE adományvonal egy hívása 500 forintot ér, melyre SMS is küldhető.
Hívja a 13600-as telefonszámot, majd az automata bejelentkezése után adja meg a HEROSZ kódját: 40. Ugyanerre a számra küldhető sms, akkor a 13600-as számra küldje a 40-et. Egy telefonhívás vagy egy sms üzenet értéke 500 Ft, amit meg is kap az egyesület! Az adományvonal a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el. Ha valaki nagyobb összeggel szeretné segíteni az állatmentők munkáját, akkor a szervezet számlaszámára utalhat, mely a következő: HEROSZ BUDAPESTI SZERVEZETE. Számlaszám: 11707024-20151483. (Viszkocsil Dóra)