Ugrás a tartalomra

Vezeti a bajnokságot a MAC

2020. december 04. péntek
Hat góllal verték meg a Dunaújvárosi Acélbikákat
Vezeti a bajnokságot a MAC

A listavezető MAC HKB Újbuda kiütéses, 6-0-s győzelmet aratott a Dunaújvárosi Acélbikák vendégeként a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján. Úgy tűnik, a kerületi sportolókat is foglalkoztató egyesület felnőtt csapata megállíthatatlan a magyar bajnokságban. Legutóbb az Újpestet páholták el a szomszédvár hokisai.

Kangyal Balázs, a MAC vezetőedzője a meccs után úgy értékelt: gyorsan, pontosan, jól kezdték a játékot, élesek voltak, s nagyon jó arányban használták ki a lehetőségeiket és fórjaikat. A második harmad kissé hullámzó volt, a harmadikban viszont taktikusan játszott a MAC, jól őrizték a kapujukat.

David Leger, a Dunaújváros trénere már érthető módon csak panaszkodni tudott. – Nagyon rosszul kezdtük az első harmadot, rendre lemaradtunk, s bár a kapuscsere után valamelyest feljavultunk, ekkor már nagyon nagy volt a hátrányunk – nyilatkozta az edző. Leger szerint a második és harmadik harmadban küzdöttek becsülettel, megvoltak a lehetőségeik is, de sajnos ezekkel sem tudtak élni.

Jelenleg a MAC HKB Újbuda tizenkét meccs után 29 ponttal vezet az Erste Ligában a második FTC-Telekom mögött, amelynek tizenhárom meccsből 25 pontja van. A harmadik helyen a Corona Brasov Wolves áll 23 ponttal, bár az erdélyi csapat még csak kilenc mérkőzésen van túl.