Ugrás a tartalomra

Vidám, zenés műsor az időseknek

2022. október 08. szombat
Tarnai Kiss László lépett fel a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületénél
Vidám, zenés műsor az időseknek

Aki elment Tarnai Kiss László énekművész koncertjére szeptember 29-én a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete Kossuth Lajos utcai székházába, az jókedvűen, feltöltődve térhetett haza. Az Idősek napja alkalmából rendezett műsor szinte minden műfajt átölelt a magyarnótától az operettig, így mindenki „megkapta” a maga kedvenc slágereit.

A megtelt színházteremben először az egyesület kulturális vezetője, Horváth Zsóka köszöntötte a megjelenteket, majd bemutatta a főszereplőt, Tarnai Kiss Lászlót, akiről megtudtuk, hogy végzettsége szerint gyógypedagógiai szaktanár és zeneoktató, több mint harminc éve szerkeszti a Magyar Rádió népzenei, magyarnóta és cigányzenei műsorait, éppen tíz éve alapította a Dankó Rádiót, amelynek művészeti vezetője, nyugdíjazása után pedig örökös tiszteletbeli főszerkesztője, műsorvezető és számos kitüntetés birtokosa. Rendszeresen járja énekes- és zenésztársaival az országot és külföldet, Budafok-Tétényben is többször láthattuk és hallhattuk. E fellépése előtt két héttel, Tóth Éva búcsúkoncertjén találkozhatott vele a kerületi közönség.

Mielőtt a színpadra lépett volna, Vizi Sándor, az egyesület elnöke köszöntötte az időskorúakat, és megjegyezte: „Jóleső érzés, hogy ismételten ünnepelhetjük magunkat, időseket. S jóleső érzés, hogy a kerület vezetői mindig tisztelettel és becsülettel fordulnak e korosztály felé” – majd átadta a szót Karsay Ferenc polgármesternek, aki személyes hangú beszédében édesanyjáról is megemlékezett, és verssel, idézetekkel színesítette mondandóját. Az ünnepségen Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester is részt vett.

A rövid beszédek után kezdődhetett a koncert, Tarnai Kiss Lászlón kívül fia, Marcell és Gengeliczki Tibor zenész lépett a színpadra, hogy csaknem másfél órán keresztül muzsikáljanak.

– Szeretem Budafokot, mindig szívesen jövök! Most pedig sok humort, slágert és kacagást ígérhetek önöknek, de kis könnyet, elérzékenyülést is – ezekkel a szavakkal kezdte műsorát Tarnai Kiss László, aki be is tartotta ígéretét, mert olyan humorral fűszerezte majd másfél órás előadását, hogy szem nem maradt szárazon…

Felcsendültek az ismert dalok, mint Egy kis ház van a domb tetején, Jaj de szép kék szeme van magának, Jegenyefán fészket rak a csóka, Nem tudom, az életemet hol rontottam én el, Piros rózsák beszélgetnek, vagy a Most múlik pontosan.

A koncert végén kifelé jövet az egyik rangidős nyugdíjas, a 88 éves Németh Istvánné Marika néni meg is köszönte a házigazdáknak, Horváth Zsókának és Vizi Sándornak ezt a fergeteges, vidám műsort, amivel – saját bevallása szerint – napokra feltöltődött.

Temesi László