Ugrás a tartalomra

Videóklip után, érettségi előtt

2024. július 03. szerda
A Pincejárat tehetségkutató versenyének győztese az Arcosok Klubja
Videóklip után, érettségi előtt

Nincs „nagy arcuk”, pedig megnyerték a Pincejárat 2024. évi tehetségkutató versenyét. Az öttagú Arcosok Klubja zenekarnak ez az első igazán nagy elismerése, a csupa fiatal zenészből álló csapatra, ha így folytatja, szép jövő vár. Az együttes frontembere, Nagy-ernyei Gyula még mindössze 18 éves, jövőre érettségizik, de már most is céltudatosan halad előre a zenei pályán.

– Autodidakta módon vágtam bele néhány évvel ezelőtt ebbe a különös világba, a zenészéletbe, ukulelével kezdtem, majd gitárral folytattam. Most már énekelek is, Fenyő Miklós háttérvokálosánál, Kiss Gabinál tanultam énekelni.

– Mióta harcol a sikerért, és ki adta ezt a furcsa nevet a zenekarnak, Arcosok Klubja?

– Apám a keresztapa, ő találta ki ezt a nevet, és nekem is nagyon megtetszett. Egyébként mindössze öt hónaposak vagyunk, a tagok a következők: István Levente – dob, Vári Gábor – gitár, Monori Marcell Márk – billentyű, Gády-Kayser Szilárd – ének, basszer, s én énekesként és gitárosként.

– Szinte hihetetlen, hogy ebben a „csecsemőkorban” már ilyen sikert érnek el.

– Számunkra is nagy öröm, hogy a Pincejárat tehetségkutatóján a legjobbnak járó díjat kaptuk. Mint ahogy az is hihetetlen, hogy a Petőfi rádióban Pató című számunkat hamarosan játsszák, s az is, hogy június közepén elkészíthettük életünk első klipjét, az Etessük meg című dalunkat filmesítettük meg. Büszkék vagyunk arra is, hogy már megjelent egy kislemezünk.

– Melyik a kedvenc zenekaruk, és milyen zenei stílust részesítenek előnyben?

– A Quimbi, az Elefánt és a Kispál és a Borz a kedvencünk. A mi stílusunkat nem könnyű megnevezni, de talán népies rockot játszunk keleti motívumokkal fűszerezve.

– A zene mellett azért megy a tanulás is az iskolában?

– Igen, egyházi iskolába járok, és elég jól tanulok. Jövőre érettségizem.

– Milyen tervei vannak utána?

– Természetesen zenélek tovább, és amellett, reményeim szerint, egy egyetemet is elvégzek.

Temesi László