Ugrás a tartalomra

Vigyázunk rátok!

2016. április 09. szombat
Prevenciós együttműködés az önkormányzat és a helyi rendőrkapitányság között
Vigyázunk rátok!

Négy éve tart már az a prevenciós együttműködés, amely az önkormányzat és a rendőrkapitányság között jött lére annak érdekében, hogy a kerületi óvodások és kisiskolások ingyenesen vehessenek részt különböző, a közlekedéssel kapcsolatos előadásokon.

A Campona Játszóház mindig partner volt ebben az együttműködésben. Mostantól június közepéig minden óvodás és kisiskolás ingyenesen vehet részt a rendőrök, tűzoltók és mentősök által megtartott megelőző, tájékoztató előadásokon.

A március 31-én megtartott megnyitón Zugmann Péter alpolgármester köszöntötte a gyerekeket. – A Vigyázunk rátok! jelmondattal azt szeretnénk tudatosítani bennetek, hogy baj esetén nem szégyen segítséget kérni, bátran forduljatok ez ügyben bármelyik egyenruhás, szolgálatot ellátó személyhez – mondta az alpolgármester. Hozzátette: bízik abban, hogy a gyerekek kérdéseire megfelelő válaszokat kapnak a foglalkozások, vetélkedők során.

– Azt kívánom, hogy a játékos tanulás közben a jó hangulat, a jókedv jellemezze az itteni programokat, hiszen Louis-Sébastien Mercier francia író gondolataival élve: „Amit élvezettel tanulunk, azt nehezen felejtjük el!” – zárta szavait Zugmann Péter.

A rendőrök heti egyszer, a tűzoltók és a mentősök havi egyszer tartanak foglalkozásokat a játszóházban. A kerületi rendőrkapitányság munkatársai az előadások során arra törekednek, hogy a kisgyermekek elsajátítsák a közlekedésbiztonság alapvető szabályait, tudnivalóit. Olyan témaköröket körbejárva, mint a gyermekülés, a biztonsági öv használata, a gyalogos, kerékpáros közlekedés főbb szabályai, az alapvető közlekedési táblák és a közlekedési lámpa jelzéseinek értelmezése. A mentőállomás dolgozói arra igyekeznek felhívni a figyelmet, hogy milyen veszélyek leselkednek a gyerekekre a közlekedésben, illetve, hogy miként kerülhetik el a különféle sérüléseket. A kerületi katasztrófavédelem előadói a tűzmegelőzés szabályait, tudnivalóit igyekeznek megismertetni a gyerekekkel. Minden foglalkozás játékos formában zajlik, szemléltető eszközök bevonásával. (Viszkocsil Dóra)

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2016/04/11/vigyazunk-ratok-prevencios-program-gyerekeknek/