Ugrás a tartalomra

Vigyázz, kész, rajt: indul a virágosítási program!

2016. március 07. hétfő
2016. április 18-ig lehet jelentkezni egynyáriak ültetésére. Az egynyári virágok a legkedveltebb és legelterjedtebb növények a zöldfelületek szépítésére, hasznosítására. Ez a növénycsoport rendszeres ápolást igényel, melyet cserébe tavasztól akár késő őszig folyamatosan nyíló, tarka színekben pompázó virágokkal hálál meg.
Vigyázz, kész, rajt: indul a virágosítási program!

Egy település arculatát a fák, virágok, ápolt közterületek teszik barátságossá. A természetes, szép környezet nem csak látványnak kellemes, hanem egészségesebbé, tisztábbá is teszi a környezetet. Az önkormányzat évről évre egyre növeli a virágos közterületek számát, egyre nagyobb területen egyre magasabb színvonalú zöldterület-fenntartásra, -fejlesztésre törekszik.

Kerületünkben már évek óta jellemző, hogy a környezetre érzékenyebb lakók önszorgalomból gondoznak egy területet, melyet ezért részben sajátjuknak is éreznek.  A kertes házak előtti zöldterületeket is sokan az elvártnál jóval magasabb színvonalon, mindenki örömére igényesen beültetik, karbantartják. Erre alapozva idén ismét útnak indul a program.  Ez évi célnak tűztük ki, hogy minél több virágos közterület létesüljön közös összefogással.

Virágágyások beültetésére lakcímenként maximum 50 db egynyári növényt, vagy utcafrontra néző balkonok díszítésére pedig lakásonként maximum 10 db növényt ajánl fel az önkormányzat vegyesen, melynek neveléséhez a szükséges ládákat, virágföldet és a gondoskodást a jelentkezőknek kell biztosítaniuk. A virágágyások esetében a növényeket közterületi részekre, főként főútvonalak és gyűjtőutak mentén, az úttest és a járda közötti zöldfelületi sávba kérjük beültetni, vagy ahol erre nem alkalmas a terület, a kerítések előtti közterületi zöldsávba, esetleg megfelelő tartóba, edénybe. A növények kiválasztásának és pontos darabszámának meghatározását megelőzően a Polgármesteri Hivatal illetékes szakembere helyszíni szemlét tart. A programra magánszemélyek és intézmények jelentkezését is várjuk.

A növényeket előre egyeztetett időpontban, a Polgármesteri Hivatalban vehetik át a jelentkezők.                   

A jelentkezési lapok letölthetők a http://budafokteteny.hu/ugyintezes/palyazatok oldalról, a kitöltött lapok a Polgármesteri Hivatal Camponában található ügyfélszolgálati Irodáján és a Városháza portáján adhatók le, vagy elküldhetik e-mailben is a viragositas@bp22.hu címre.

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2016/04/11/aprilis-18-ig-lehet-jelentkezni-a-viragositasi-programra/