Ugrás a tartalomra

Világhíresség hirdetett igét a baptistáknál

2021. szeptember 30. csütörtök
Elijah Brown: Rengetegen szeretnének olyan szabadságban élni, mint a magyarok
Világhíresség hirdetett igét a baptistáknál

A Magyarországi Baptista Egyház egy 120 milliós egyházi család része, amely a világ 125 országában van jelen. Ezért is nagy megtiszteltetés, hogy Papp János budafoki baptista lelkész meghívására a napokban a kerületünkben hirdetett igét és tartott előadást ennek az egyháznak az egyik legfontosabb vezetője, Elijah Brown tiszteletes, a Baptista Világszövetség főtitkára.

Elijah Brown Budafoki Baptista Imaházban elmondott igehirdetésének fő üzenete az volt: Jézus Krisztus arra hív bennünket, hogy a hitünket, az identitásunkat benne találjuk meg. Nekünk pedig az a feladatunk, hogy ezt minél több ember felé közvetítsük, tegyük őket tanítványokká, és Jézus az ígérete szerint így mindig velünk lesz.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a baptisták olyan országokban élnek jelentős számban, ahol nagyon sok krízisnek, konfliktusnak, szenvedésnek vannak kitéve az emberek. Szent meggyőződésük, hogy ki kell állniuk azokért, akik üldöztetést szenvednek, nekik próbálnak segíteni, értük imádkoznak. – Milliók és milliók vágynak arra, hogy olyan szabadságban élhessenek, mint a magyarok, hogy az a biztonság, ami Magyarországon van, nekik is meglegyen. Magyarországgal ellentétben milliók élnek ugyanis kiszolgáltatva az elnyomásnak, a diktatúráknak, az értük való ima és kiállás az egyik legfontosabb feladat – hangsúlyozta a tiszteletes.

Németh Zsolt országgyűlési képviselő a rendezvény után nyilatkozva örvendetesnek nevezte, hogy Brown úr, a Baptista Világszövetség főtitkára ellátogatott Budafokra. Azért is, mert egy erős baptista közösség működik a kerületünkben, de azért is, mert a magyar kormány egy átfogó megállapodást ír alá a baptista egyházzal arról, hogy ugyanolyan feltételek mellett fognak állami támogatást kapni, mint a többi egyház. A fideszes politikus kiemelte: a pápalátogatás után még jobban tudatosulhatott mindenkiben, hogy a kereszténység milyen fontos az egész világ számára. Hozzátette: a Baptista Világszövetség részeként hazánkban a Baptista Szeretetszolgálat jelenti az egyik fontos partnert, és a kormány is sok fontos programot bonyolít az üldözöttek megsegítésére. A kormánynak van egy keresztényüldözéssel foglalkozó államtitkársága, amely Szíriában, Libanonban és Irakban is együtt tud működni a nemzetközi humanitárius szervezetekkel. A baptisták pedig ilyen szempontból figyelnek például Burmára, Mianmarra, Észak-Koreára, Kelet-Ukrajnára, és ebben a tevékenységükben messzemenően élvezik a magyar kormány támogatását – tájékoztatott Németh Zsolt.

Karsay Ferenc polgármester hangsúlyozta: meghatározó szerepe van a baptista közösségnek a kerületben, és nemcsak a hívek száma miatt, hanem amiatt a munka miatt is, amit a településen, a településünkért végeznek. A polgármester külön megtiszteltetésnek tartja, hogy Papp János lelkész meghívására világszintű vezető, Elijah Brown keresett fel bennünket, és olyan történeteket mesélt az egyházi közösségük, segélyszervezetük életéből, amelyek a keresztényüldözésről szóltak. Ezekből kiderült, hogy egyes országokban, például Nigériában, Észak-Koreában vagy Kelet-Ukrajnában a keresztényeket földönfutóvá akarja tenni a hatalom. Sajnos a jelenlegi magyar politikusok körében is mondják néhányan, hogy az ellenfeleiket földönfutóvá akarják tenni – emlékeztetett a polgármester. Szerinte ez egy iránymutatás, hogy miért nem szabad az ilyen erőket a hatalom közelébe engedni.

(VH–PTV)