Ugrás a tartalomra

Virág ezer szó helyett

2020. március 03. kedd
A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta minden év március 8-án tartanak. Magyarországon először 1948-ban köszöntötték virággal a hölgyeket. A Nagytétényi Nyugdíjas Klubban is régi hagyománya van már a nőnapi köszöntésnek, idén március 2-án Karsay Ferenc polgármester tulipánnal mondott köszönetet a szépkorú hölgyeknek a Szelmann Házban.
Virág ezer szó helyett

Vidám zenére táncoló örökifjú boldog nyugdíjasok fogadták a virágokkal érkező polgármestert március elején.  Kovacsics Lászlóné a  Nagytétényi Nyugdíjas Klub vezetője köszöntötte a megjelent ünneplőket és a vendégeket, majd Karsay Ferenc polgármester mondott egy rövid beszédet. "Szívemnek nagyon kedves ez a rendezvény, már 22 éve valamilyen formában én mindig itt vagyok és nagy öröm számomra, hogy virággal köszönthetem a hölgyeket. Azt elmúlt években mindig megosztottam önökkel, hogy lány unokám született, ezt most is elmondhatom" - mondta mosolyogva a polgármester. Hozzátette még, hogy ami az életben szép és jó, az a hölgyektől származik.

A beszédet követően Horváth Tibor felolvasta Kéri János "Nőnapi köszöntő"  című versét, majd minden hölgy egy-egy szál tulipánt kapott a polgármestertől. A rendezvényen részt vett még Csiszár Zsuzsanna önkormányzati képviselő is, aki segített a virágok átadásában. A hölgyek köszöntése után a klubtagok felköszöntötték Sági István, aki most ünnepelte 80. születésnapját.

A 130 fős Nagytétényi Nyugdíjas Klub olyan, mint egy nagycsalád. Minden hónap első hétfőjén zenés klubnapot tartanak, a harmadikon pedig névnapi és születésnapi köszöntéseket. A Klauzál Gábor Művelődési Központtal szoros a kapcsolata a klubnak, a nyugdíjasoknak szóló rendezvényeken mindig ott vannak az idősek és nagyon jól érzik magukat. A tizenhat tagot számláló Nagytétényi Nyugdíjas Klub dalköre aktív szereplője a kerületi életnek. A nőnapi rendezvény jó hangulatáról most is a Kristály Duó Zenekar gondosodott, a finom házi süteményekről pedig a nagymamák.  


Viszkocsil Dóra

Virág ezer szó helyett

Fotó: Horváth Tamás