Ugrás a tartalomra

Virágcsokrok és színes diplomák

2021. december 01. szerda
Karsay Ferenc polgármester köszöntötte a kezdő és a mesterpedagógusokat
Virágcsokrok és színes diplomák

Ünnepelni gyűltek össze a sok-sok évvel ezelőtt végzett nyugdíjas pedagógusok és a hivatásukat ebben a tanévben kezdő fiatalok a Klauzál Ház Mészáros Csaba kamaratermében, ahol Karsay Ferenc polgármester köszöntötte az ünnepelteket és a megjelent vendégeket. Kerületünkben sok-sok éve szép hagyomány, hogy a tanév első harmadában az önkormányzat vezetői közös ünnepség keretében nyújtják át a platina, rubin, vas, gyémánt, valamint arany díszokleveleket a hetvenöt, hetven, hatvanöt, hatvan, illetve ötven éve diplomázott pedagógusoknak és a virágcsokrot a pályakezdő fiataloknak, ezzel is jelezve az oktató-nevelő munka folytonosságát.

A polgármester hangsúlyozta, hogy ez a hagyomány azért is fontos a kerület vezetői számára, mert az önkormányzat életében mindig kiemelt helyen szerepelnek Budafok-Tétény nevelési és oktatási intézményei, azok működése és az ott dolgozó pedagógusok.

– A legjobb dolog a tanításban, hogy tényleg számít a munkánk. A legnehezebb dolog pedig, hogy minden nap számít – mondta ünnepi beszédében az amerikai Todd Whitaker professzor szavait idézve Karsay Ferenc, aki 1985 óta maga is oktatja a gyermekeket.

A kerület vezetője az idősebb generációnak megköszönte a gyerekeknek átadott tudást és szeretetet, a huszonegy pályakezdőnek pedig azt tanácsolta, hogy legyen önkritikája, de higgyen saját tévedhetetlenségében, hogy igazán jó pedagógussá válhasson.

A polgármesteri köszöntő után a Hugonnai Vilma Általános Iskola adott műsort. Az énekkar két dalt, a felső tagozatos lányok kendős táncot, Sarafi Levente (8.a), valamint Berta Mór (3.a) és Berta Vince (2.a) egy-egy verset adtak elő, a 3.a osztályosok pedig jelnyelven tolmácsolták a Csillagok c. számot.

A programot Berta-Benyus Anita, Kató Gyöngyi, Takács Barbara és Tamaskáné Fekete Erika állította össze és tanította be a gyerekeknek.

A polgármester, valamint Dankóné Hegedűs Jolán és Németh Zoltán alpolgármesterek átadták a díszokleveleket, majd virágcsokor kíséretében gratuláltak a pályakezdőknek.

A hatvanöt évvel ezelőtt diplomázott Kárpát Emilné vas díszoklevelet, az ötven éve végzettek – Illés Istvánné, Nagyné Bitter Ilona, Babos Márta, Varannai Csabáné és Lászlóné Somody Ilona – a felsőfokú intézmény által kiállított aranydiplomát vehették át a vendéglátással záródó ünnepségen.

Tamás Angéla