Ugrás a tartalomra

Víz világnapja a Maci tagóvodában

2023. március 24. péntek
A Víz világnapja jeles nap a Maci tagóvodában. Évről évre változatos tevékenységekkel hívják fel a gyermekek, rajtuk keresztül pedig a szülők figyelmét arra, hogy milyen fontos szerepet tölt be életünkben a víz.
Víz világnapja a Maci tagóvodában

A Füles csoport kiscsoportosai zöldségmagokat vetettek, emellett gondozzák, ápolják kis cserepes virágaikat is.

A Bagoly csoportosok hajtogatással, ragasztással készítettek halakat.

A Méhecskés gyerekek óriási tengeri világ festését, ragasztását választották e jeles napon. Hallgatták a vízi állatok hangját, illetve árnyékok felismerésével játszottak.

A Nyuszik saját akváriumot barkácsoltak, melyre papírból készítettek vízben élő lakókat.

A Zsebibaba nagycsoportosai a vizek élővilágával foglalatoskodtak; vágással, hajtogatással, ragasztással alkottak képeket.

A Micimackó csoportba járó gyermekek a víz körforgásával, a különböző felhők fajtáival ismerkedhettek meg. A felhőkereső lapokkal az udvaron közösen azonosították be a megismert és látott felhőket. Osztatlan sikert arattak a vízzel folytatott kísérletek is.

A XXII. kerületi Egyesített Óvoda Maci tagóvodájába járó gyerekek sok ismerettel rendelkeznek a témával kapcsolatban. Beszélgettek a víz védelemének fontosságáról, a víz szerepéről életünkben, és feldolgozták a víz szennyezésének káros eredményeit, illetve a gyerekek és a felnőttek ebben betöltött felelősségét is.