Ugrás a tartalomra

Vizi Sándor hetvenéves

2021. október 08. péntek
Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte a BMTE ügyvezető elnökét
Vizi Sándor hetvenéves

„A fák csak ott nyújtózhatnak az égig, ahol erősek a gyökerek, ép a törzs, és vannak életerős, új hajtások is. Budafok, az ön munkájának és kitartásának hála, ma egy ilyen reményteljes erőcentruma a magyar focinak. Szeretném minden futballkedvelő magyar honfitársam nevében megköszönni, hogy a rendszerváltás utáni zűrzavaros viszonyok között nemcsak a Promontor utcai pálya elkótyavetyélését sikerült megakadályoznia, de a legkilátástalanabb időkben sem ingott meg a hite abban, hogy a régi sikerek újra megismételhetőek Budafokon” – olvasta fel Orbán Viktor miniszterelnök születésnapi köszöntőlevelét Németh Zsolt országgyűlési képviselő Vizi Sándornak, a BMTE ügyvezető elnökének a hetvenedik születésnapja alkalmából.

A miniszterelnök minden magyar szurkolónak ajánlja, hogy egyszer zarándokoljon el a BMTE-pályára, ahol a klub múltját bemutató vendéglőben a magyar futballtörténelem különleges emlékhelyét alakította ki Vizi Sándor.

Vizi Sándor 18 éves koráig a Ferencváros csapatában focizott, majd kerületiként Budafokra jött játszani. Itt 19 évesen már a felnőttcsapatban játszott, 20 évesen pedig Csepel játékosaként került az élvonalba, majd 2 év után ismét szűkebb hazájában, Budafokon rúgta a labdát, ahol azóta a budafoki labdarúgásban először játékosként, majd edzőként, vezetőként, 1990 óta pedig az egyesület ügyvezető elnökeként vesz részt.

A mesterrel a következő Városházi Híradóban olvashatnak interjút.