Ugrás a tartalomra

Vízi zene a Hajós uszodában

2015. december 31. csütörtök
Klasszikus koncerttel és szinkronúszó-bemutatóval búcsúztatták az évet
Vízi zene a Hajós uszodában

Idén is koncerttel és szinkronúszó-bemutatóval köszönték meg a Hajós Alfréd Tanuszoda oktatói és edzői a kerületi pedagógusoknak és a hivatali dolgozóknak a Hófehér Fóka Úszóiskola számára nyújtott segítséget. Bodnár Tamás uszodavezető és munkatársai pezsgővel és pogácsával fogadták Karsay Ferenc polgármestert, Tóth János tankerületi igazgatót, Horváthné Fűkő Zsuzsannát, az egyesített óvodák vezetőjét, Braunner Gusztávné általános óvodavezető-helyettest, a pedagógusokat, dadusokat és a folyamatosan érkező vendégeket.

A program első részében a Budafoki Mozart Ifjúsági Zenekar adott koncertet Horti Gábor vezényletével. A Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek hangversenyén többek között elhangzott Vivaldi a-moll oboaversenye, melynek szólistái Ábrahám Edit és Ábrahám Eszter voltak, Mozart Színigazgató-nyitánya és Telemann G-dúr „Bizarr szvitje” is. A műsorszámokat vastapssal jutalmazó közönség Kramer és Jenkins műveit is meghallgathatta a zenekar előadásában. A Herkules című film zenéjéből játszott részletek kétszer is felcsendültek, mivel a koncert akkora sikert aratott, hogy a zenekar ráadást is adott.

Ezt követően a már korábban felsorakozott szinkronúszók következtek. Bojsza Orsolya és Hanczár Jázmin növendékei bemutatták a látszólag könnyed, de biztos úszótudást, rugalmasságot és ügyességet igénylő műsorszámaikat. Az eddig tanult elemek összekötéséből készült koreográfiát a kisebbek jó ritmusérzékkel és nagyon lelkesen, a nagyobbak pontos időzítéssel, egymással és a zenével összhangban, bájosan kivitelezve táncolták el a vízben.

Az advent jegyében megrendezett program záróakkordjaként Székely Fruzsina fuvolázott, majd Fodor Kristóf trombitaszólója hangzott el.

A rendezvény főszervezője, Németh Gitta elmondta lapunknak, hogy a karácsony közeledtével évek óta adventi „vízi zenével” köszönik meg az intézményektől kapott segítséget. A nagyfokú érdeklődést és a program sikerét látva úgy gondolja, hogy segítőiknek jövőre is ily módon kívánnak áldott és békés karácsonyt. (Tamás Angéla)