Ugrás a tartalomra

Vízi zene és vízi balett az uszodában

2016. december 29. csütörtök
A Budafoki Mozart Ifjúsági Zenekar koncertje és szinkronúszó-bemutató a budatétényi Hajós Alfréd Tanszodában
Vízi zene és vízi balett az uszodában

Nem mindennapi élmény részesei lehettek a Hajós Alfréd Tanuszoda látogatói az adventi hangversenyen, ahol a szinkronúszók bemutatója előtt a Budafoki Mozart Ifjúsági Zenekar adott koncertet.

A Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola növendékeiből álló zenekar vezetője és karmestere, Horti Gábor a különleges akusztikájú, tágas helyszínt és a folyamatos visszhangot figyelembe véve állította össze a repertoárt. A lassan tíz éve rendszeresen visszatérő együttes a ma már hagyományosnak számító uszodai fellépésén olyan népszerű és közkedvelt zeneszámokkal örvendeztette meg közönségét, mint Rameau Rondója, Joplin Ragtime-ja, Kramertől az Éjféli csók, Anderson Plink, Plank, Plunk és Jenkins Palladio című műve. Az utóbbi után a szűnni nem akaró vastaps miatt az együttes alig tudta folytatni az előadást, amelyen – a hallgatóság nem kis örömére, nemegyszer mosolyt csalva a közönség és a zenészek arcára – a Trónok harca filmzene mellett a Herkules és a Karib-tenger kalózai című filmek zenéi is felcsendültek.

E könnyed zenei program után a Hófehér Fóka Úszóiskola szinkronúszói, Bojsza Orsolya és Hanczár Jázmin növendékei a kicsiktől a nagyokig két csapatban felsorakoztak, és összehangolt csapatmunkában „eltáncolták” a vízben az eddig tanult elemek összekötéséből készült koreográfiát.

Bodnár Tamás uszodavezető és munkatársai az idén is a Budafoki Mozart Ifjúsági Zenekar koncertjével és a szinkronúszó lányok bemutatójával köszönték meg az óvodás- és iskoláscsoportokat kísérő, illetve a nyári napközis táborban dolgozó pedagógusok, dadusok 2016-ban végzett munkáját, valamint az önkormányzattól, a Kliktől, a védőnői szolgálattól és IGI dolgozóitól kapott segítséget.

Az uszoda oktatói és edzői pezsgővel és pogácsával fogadták a vendégeket, köztük dr. Gálné Csabai Klára tankerületi igazgatót, Horváthné Fükő Zsuzsannát, az egyesített óvodák vezetőjét, dr. Rostáné Faragó Andreát, a kerületi védőnők vezetőjét és Diófási Gabriellát, a Klauzál Ház igazgatóhelyettesét. Az adventi est zárásaként a Budafóka SE úszója, Székelyi Fruzsina kívánt békés, meghitt karácsonyt gyönyörű fuvolajátékával.

(Tamás Angéla)