Ugrás a tartalomra

XXII. kerületi diák nyerte meg Magyarország legnépszerűbb pénzügyi versenyét - Videóval frissítve!

2021. április 19. hétfő
Budafok-Tétény Kempelen Farkas Gimnáziumának diákja lett az idei év pénzügyekben legtájékozottabb középiskolása. A Pénzügyminisztérium által szervezett és többek között a Pénziránytű Alapítvány támogatásával megvalósuló ZsetON – Hangolódj a pénzügyekre országos versenyen több mint 50.000 fiatal mérhette össze pénzügyi tudását.
XXII. kerületi diák nyerte meg Magyarország legnépszerűbb pénzügyi versenyét - Videóval frissítve!

A Pénzügyminisztérium kezdeményezésében és a Diákhitel Központ Zrt., a Pénziránytű Alapítvány, a Magyar Biztosítók Szövetsége és a Magyar Államkincstár támogatásával megvalósuló ZsetON verseny célja, hogy már a fiatal korosztály rendelkezzen a szükséges pénzügyi ismeretekkel, egyben figyeljenek oda a pénzügyi tudatosságra. A PÉNZ7 kísérőeseményeként zajló versenyre a témahét zárónapjáig lehetett nevezni egy 16 kérdésből álló online kvízsor kitöltésével. A kérdések a hétköznapi pénzügyek minden területét felölelték a családi költségvetéstől a befektetésen, hitelfelvételen át a digitális pénzügyi biztonság témaköréig.

Az online kérdéssort minden eddiginél nagyobb számú, összesen több mint 50.000 diák töltötte ki. A ZsetON így Magyarország legnépszerűbb pénzügyi versenyévé vált. Idén két korosztály versenyzői mérhették össze pénzügyi tudásukat. Az egyetemisták versenye egyetlen online fordulóból állt, míg a középiskolások három fordulóban mérkőztek meg. A 150 legjobban teljesítő diák jutott a középdöntőbe, ma pedig a pénzügyek terén legjáratosabb tanulók egy látványos döntő keretében mérhették össze tudásukat.

Az izgalmas döntőben végül Gombos Gergely, a Kempelen Farkas Gimnázium 11. osztályos tanulója bizonyult pénzügyi kérdések terén a legfelkészültebbnek. A verseny első három helyezettje mindkét korosztályban értékes elektronikai eszközöket, laptopot, tabletet és mobiltelefont nyert.

A pénzügyi tudatosság ma már elengedhetetlenül fontos alapkészségeink egyikévé vált. A Pénziránytű Alapítvány jóvoltából a fiatalok már iskolás korban, tantárgyakba integrálható módon is megismerkedhetnek az alapvető, gyakorlatias pénzügyi ismeretekkel. A játékos, izgalmas ZsetON országos verseny pedig ennek a tudásnak az elmélyítésében is segítette a fiatalokat.