Ugrás a tartalomra

Zengett a „Hajrá Budafok!” az Üllői úti Arénában! - videóval frissítve!

2017. május 03. szerda
Sokak számára emlékezetes marad – nem csak Budafok-Tétényben - az Üllői úti stadionban a Ferencváros elleni Magyar Kupa elődöntő mérkőzésén uralkodó hangulat. Megmutattuk magunkat, az m4 élő televíziós közvetítésének köszönhetően láthatta-hallhatta ország-világ, hogy egy igazi, összetartó, erős közösség vagyunk.
Zengett a „Hajrá Budafok!” az Üllői úti Arénában! - videóval frissítve!

„Budafok, hej, hej!”, „Aki ugrál, Budafoki!”, „Ez Budafok!”- hallatszott a színültig telt vendégszurkolói szektorból, az eredmény alakulásától függetlenül a mérkőzés utolsó pillanatáig. Igazoltuk, hogy a legnehezebb pillanatokban is, a legerősebb ellenféllel szemben is egyek vagyunk!

„Talán ilyesmit még nem is láttunk: szurkolói különvillamos közlekedett Budafokról a Fradi-pályáig. Lezárt, a közbülső megállóhelyeken áthaladó (és néha szétvert) metrószerelvénnyel már több labdarúgó-mérkőzést követően találkozhattunk, de most egy harmadosztályú csapat indította különvillamosát a Magyar Kupa elődöntőjére./ Nos, a Budafok a harmadik osztály középcsoportjának éllovasaként látogatott a Fradihoz, a tét nem kevesebb, mint a döntőbe jutás./ A csapat – és a kerület – méltó keretet kívánt adni a mérkőzésnek, a kétszáz főig (a villamos befogadóképességéig) igénybe vehető szerelvény a Városház térről a Fehérvári úton és az 1-es villamos vonalán végighaladva közlekedett az Üllői útig. Indulás előtt a Szomszédok teleregényből is ismert piacon (az annak helyén épült Budafoki Piactéren – szerk. megj.) egy nyereményjáték győzteseinek osztották ki a megnyert szurkolói sálakat, majd indulhatott a meccsre hangoló, 4238-4313-as Tatra szerelvény.” – számolt be az iho.hu közlekedési online hírportál a mérkőzést megelőző ünnepi eseményről.

Az üllői úti Arénában a pályán a papírforma érvényesült ugyan, de azt rendkívüli eredmény, amit a Budafok eddig felmutatott, elért a labdarúgó Magyar Kupában az elődöntőkig: hosszú ideje óta nem volt rá példa, hogy NB III-as csapat bejusson a négy közé.

„Azok a játékosok, akik közül szinte mindenki kihagyott edzéseket az utóbbi egy hétben lázas megbetegedés miatt, és edzőjük, az egykor a Ferencvárost is irányító Prukner László tartott tőle, hogy nem bírják majd erővel a házigazdák által diktált iramot. Ám nem ez döntött: elsősorban a gondolkodás sebességében ütközött ki a kétosztálynyi különbség, de természetesen a játék többi elemében is jobb volt a Fradi. Említésre méltó még, hogy a Budafok szurkolói egy teljes szektort megtöltöttek a Groupamában, erre bizony sok élvonalbeli klub sem képes…” – írta Magyar idők szakújságírója.

A Budafok MTE edzője, Prukner László a budafokteteny.hu-nak úgy nyilatkozott: „az nem kérdés, hogy a Ferencváros csapata volt az esélyesebb, de nem ennyire, sajnos az utóbbi héten nem sikerült kitakarítani a vírusos fertőzéshullámot az öltözőből, több játékosunk is magas láz miatt volt kénytelen edzéseket kihagyni és a mérkőzés napján sem volt jobb ezügyben a helyzet” Prukner László azt nem kívánta kommentálni, hogy többek szerint szerint két-három vitatható lesgól is becsúszott a hálónkba, és egy meg nem adott 11-es rúgás is az ellenfélnek kedvezett. Prukner László úgy fogalmazott, arra nagy esélyt lát, hogy a visszavágón a BMTE pályán ennél szokkal jobb eredmény születik majd.

A Ferencváros edzője, Thomas Doll a budafokteteny.hu kérdésére a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón megerősítette, edzőtársától előzetesen értesült a budafoki játékosokat sújtó lázas megbetegedésekről, ami közrejátszhatott az eredmény alakulásában, de hozzátette, az mindenképpen elismerésre méltó, amit a csapat eddig felmutatott, elért az elődöntőbe jutásig.

A Budafok szurkolói egy teljes szektort megtöltöttek a Groupamában, erre bizony sok élvonalbeli klub sem képes. Talán összesen nem volt annyi Fradi-szurkoló a lelátókon, mint Budafok-szurkoló a vendégszektorban.

A budafokteteny.hu nevében: köszönet a Budafok MTE-nek és minden Budafok-szurkolónak! A „vágy villamosa” nem állt meg, bármi is lesz a folytatás a május 17-i visszavágó mérkőzésen a BMTE pályán, büszkék lehetünk a csapatunkra! Minden Ferencváros-szurkolót várunk szeretettel a Promontor utcai mérkőzésen!

Hajrá Budafok-Tétény! Hajrá Budafok! 

A facebook.com/budafokteteny videója itt tekintehtő meg.


A Nemzeti Sport tudósítása a budafok-tétényi szurkólókat méltató videóval itt.


Források:

http://iho.hu/hir/mire-is-jo-a-meghosszabbitott-1-es-villamos-170426

http://magyaridok.hu/sport/ferencvaros-es-budafok-keresztezodo-emlekek-1622176/

http://magyaridok.hu/sport/nyolcgolos-ferencvaros-gyozelem-1630330/

http://www.origo.hu/sport/futball/20170426-fradi-budafok-foci-magyar-kupa.html

http://magyaridok.hu/sport/kiutessel-mar-dontos-fradi-1629910/

https://www.facebook.com/troll0foci/photos/a.398396820226934.89024.398390086894274/1391194950947111/?type=3&theater

http://24.hu/sport/foci/2017/04/27/a-paranyi-budafok-leszurkolta-a-nagy-ferencvarost/

 

A Promontor TV összeállítása: