Ugrás a tartalomra

Zoknilabda a „karanténban”

2020. április 26. vasárnap
Online kézilabdasuli a Promontor Televízióban
Zoknilabda a „karanténban”

A Budafoki Kézilabda Sportegyesület segítségére sietett a Promontor TV, hogy a sportoló diákok ne maradjanak rendszeres mozgás nélkül a koronavírus-járvány miatti korlátozások időszakában sem. Minden héten egyszer online edzést tart Donlay Tamás, az egyesület utánpótlás-vezetője, amit a televízió munkatársai rögzítenek és feltöltenek a Youtube-csatornára, valamint adásba is raknak, hogy minél több tanulóhoz eljuthassanak az órák.

Az online kézisulióra ötlete Dolnay Tamás edző fejéből pattant ki. Amikor érvénybe léptek a járványügyi korlátozások, akkor a Budafoki Kézilabda Sportegyesületnél azonnal átálltak az online távedzésre. „A maradj otthon és sportolj otthon mottónkat élő online edzéssel támogatjuk, ezzel biztosítjuk sportolóink részére a szabályozott módon történő rendszeres sportolási lehetőséget. A sportélet nem szünetelhet, a távoktatás mellett a lányok rendszeresen futnak és edzenek online, ezáltal a tanulás a sportolással továbbra is egyensúlyban maradhat” – mondta az edző.

Hangsúlyozta, hogy az egyesület vezetősége igyekszik minél szélesebb körben megismertetni a gyerekekkel a rendszeres testmozgás örömét, illetve a kézilabdát mint sportágat, ezért is gondolták úgy Apáti Anikóval, az egyesület elnökével, hogy nem hagyhatják cserben azokat a gyerekeket sem, akiket a mindennapos testnevelésórákon tanítják a sulikézi program keretein belül. Heti rendszerességgel hat kerületi iskolában közel kilencszáz gyereket nevelnek a Budafoki Kézilabda Sportegyesület szakedzői. „Megkerestem az intézményvezetőket azzal az ötletemmel, hogy heti rendszerességgel tartanék online órát a diákoknak, az elképzelésem mindenkinek nagyon tetszett, így az első két 45 perces bejelentkezést az otthonomból követhették végig a tanulók” – idézte fel a kezdeti első lépéseket Dolnay Tamás. A Promontor Televízió kapacitását online oktatás céljából Karsay Ferenc polgármester a járvány kitörésekor felajánlotta az iskolák részére, így találkozhatott az igény és a lehetőség. „Az órán a bemelegítés után láberősítő, szökdelő, helyben futó, illetve koordinációs feladatokat végzünk, de az órákon összetekert zoknival dobó feladatok is jelen vannak. Ezenkívül mindenki saját labdával otthon labdaügyességi feladatokat is gyakorol. Az órákat jellemző módon úgy állítom össze, hogy a részt vevő gyerekek elfáradjanak, de legyen benne játékos feladat is” – mondta az edző.

(Viszkocsil Dóra)