Hírek

Február elején képzőművészeti pályázatot hirdetett a kerületi önkormányzat Budafok-Tétény tűzfalainak muráliával, azaz falfestménnyel történő díszítésére. A mostani pályázat segítségével újabb kerületi falak újulhatnak meg.

Mondhatnánk, hogy a baj nem jár egyedül, mert Imó halálhírét közvetlenül követte Vizi Jani bácsi halálhíre, aki 83 éves korában, rövid betegség után távozott.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság idei szúnyoggyérítési programja keretén belül a Sopron és a Budapest környéki vizekben folytatódik a szúnyoglárvák elleni biológiai védekezés.

Parókiát szentel Kocsis Tamás görögkatolikus lelkész Budafokon

Február végén megkezdték a másfél kilométer hosszú, részben rekortán borítású futókör kivitelezését. Az első ízben meghirdetett Részvételi költségvetés egyik nyertes projektje a napokban készült el a Rózsakerti-lakótelepen.

A napokban kaptuk a hírt, miszerint „Imó bácsi” elfáradt, elment….

Polgármesteri kitüntetésben részesült a BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitánysága r. zászlósa valamint a a BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitánysága r. törzsőrmestere.

A XXII. Kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat idén is megünnepli a Magyar-Lengyel Barátság Napját.

Szerdától újranyitnak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár tagkönyvtárai, így a budafoki és a nagytétényi bibliotékák is megnyitják kapuikat.

Tovább zöldül Budafok-Tétény. Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza több száz fát adományoz a 10 millió Fa Alapítványnak. A fák egy része közterületre, más része intézményekhez kerül, illetve közel a feléből egy kiserdőt terveznek létrehozni. A helyszínek kiválasztásában a kerületi önkormányzat segít.