Hírek

A háziorvosok telefonos terhelésének csökkentése érdekében kérjük és ajánljuk, hogy a páciensek elektronikusan keressék orvosaikat a Covid19 elleni védőoltásokkal kapcsolatban felmerülő kérdések, és egyéb kérések esetén.

Önkormányzatunk a pandémia okozta nehézségek ellenére sem tétlenkedett, az elmúlt hónapokban egy biztonságos és lakosságbarát ügyfélfogadó rendszert dolgozott ki. Habár jelenleg szünetel az ügyfélfogadás, azonban rövidesen online felületen foglalható időpont a Polgármesteri Hivatalba, illetve új és korszerű beléptetőrendszer segíti majd az ügyintézést.

A járványhelyzetre való tekintettel megváltozik az április 17-re tervezett szemétszedés időpontja, melyről a későbbiekben tájékoztatjuk a kerületi lakosságot.

A kerületünkben található Barlanglakás Emlékkiállítás egyedülálló az országban, amely bemutatja a mélyudvaros barlanglakások világát. A kiállítást 2021-ben szeretnénk megújítani, ezért arra kérjük Budafok-Tétény polgárait, osszák meg velünk a Barlanglakással kapcsolatos emlékeiket és fotóikat!

2021. április 15-én folytatják a Káldor Adolf Szakrendelőben az Egészséges Budapestért Program II. ütemében a radiológiai fejlesztéseket.

Az FKF lomtalanítási programja április 6. és 16. között zajlik kerületünkben, mely során az FKF kizárólag a hulladékudvarban biztosítja a veszélyes hulladék leadását, amely megnehezíti az itt élőknek a veszélyes hulladéktól való megszabadulás szabályos módon történő betartását. Budafok-Tétény Önkormányzata reagálva a lakossági panaszokra, alternatív lehetőségként három gyűjtőpontot alakít ki a kerületben.

A XXII. kerületi Egyesített Óvoda Leányka tagóvodája Süni csoportjának három kis óvodása is sikeresen vett részt a Soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvoda mesemondó versenyén. Közülük Sári Etelka országos második helyezést ért el a megmérettetésen.

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy vasút fejlesztéssel kapcsolatos javítási munkák miatt 2021. április 10-én este fél 9-től április 11. hajnali háromnegyed 5-ig az Angeli úti vasúti átjáró ideiglenes lezárása szükséges.

Gyermekrajzokat tartalmazó naptár a Gádor iskolában

Beszélgetés Varga Mónikával, a budafoki könyvtár vezetőjével