Tisztelt budafok-tétényiek!

Egyelőre sikeresen megakadályoztuk a járatritkításokat, de korántsem biztos, hogy a MÁV véglegesen lemondott erről a szándékáról.

A MÁV járatainak ritkítása és a menetrend megváltoztatása a Városházán megtartott novemberi közmeghallgatáson merült fel, két kerületi lakos mondta el az erre vonatkozó panaszát. Karsay Ferenc polgármester Szabolcs Attila országgyűlési képviselővel együtt levélben kezdeményezett tárgyalást Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel, valamint Dávid Ilonával, a MÁV elnök-vezérigazgatójával.
Kérésüket megerősítette, hogy két nap alatt több mint ötszáz aláírást gyűjtöttek, és a lakossági tiltakozáshoz több kerületi cég is csatlakozott a bejáró dolgozók érdekében.
Hogy mi utalhat arra, hogy a MÁV még nem mondott le a menetrend megváltoztatásáról? A MÁV-tól november 22-én többek között a következő választ kapta felvetéseire az önkormányzat: A Budapest-Pusztaszabolcs vasútvonal átépítése a tervek szerint jövőre megindul. A forgalomkorlátozást, vágányzárat igénylő munkálatok megkezdéséig a járatok a decemberi menetrendváltás után is változatlan számban, gyakorisággal állnak meg a két állomáson. A vasúti menetrendet a felújítást követően a kedvezőbb pályaadottságokhoz és a várhatóan megnövekvő utazási igényekhez lehet majd igazítani. De hogy mit ért az állami vállalat konkrétan azon, hogy a menetrendet az utazási igényekhez kívánja igazítani, egyelőre még rejtély.
Ezért Budafok-Tétény Önkormányzata úgy döntött, hogy már most elkezd felkészülni az esetleges újabb járatritkítási elképzelések ellen, hogy be tudjuk bizonyítani a MÁV-nak: az egész kerület egységesen az ügy mögött áll.

Kérjük támogassa aláírásával a MÁV kerületi járatritkítási szándéka elleni összefogást!

Támogatásukat előre is köszönjük és bízunk benne, hogy a közös összefogás ismét sikeres lesz!

Üdvözlettel,
Budafok-Tétény Önkormányzata


Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján nyilatkozom, hogy jelen kérdőív kitöltésével hozzájárulásomat adom felvett személyes adataim kezeléséhez: „ A MÁV által tervezett, a kerületi járatokat érintő járatritkítások megelőzése ügyében” céljára, 2017. december 31-ig.

Aláírás