Ugrás a tartalomra

Fatelepítési pályázat


Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testületének Környezet- és Közrendvédelmi Bizottsága a 2022. október 24.-i ülésén döntött Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testületének a Környezetvédelmi Alapról és a környezet védelmével kapcsolatos egyes támogatásokról szóló 17/2021. (VI.15.) rendelete alapján a fatelepítési pályázat kiírásáról.

Pályázatot nyújthatnak be magánszemélyek és társasházak, az engedély vagy bejelentés alapján magánterületen kivágott fák pótlására, a kötelezettséget megállapító határozatban megjelölt ingatlanon történő fatelepítési kötelezettség teljesítésének költségeire vagy a határozatban előírt pénzbeli megváltás teljesítésére. Magánszemélyek ezen kívül pályázhatnak a Kerületi Építési Szabályzatban az adott ingatlanra vonatkozó minimális fásítottság biztosítása érdekében fatelepítés költségeire is.  

A megpályázható maximális összeg: pályázónként legfeljebb 240.000 Ft.

Elvárt önrész: a fatelepítés tervezett költségének legalább 25 %-a. Természetes személyek részére vissza nem térítendő támogatás, társasházak részére kamatmentes visszatérítendő támogatás nyújtható.

Letölthető dolumentumok: Pályázati kiírás
                                          Adatlap