Budafok-Tétényben idén is fellobbannak a székely szolidaritás lángjai

Időpont: 2017-10-29 15:30 - 17:30
Helyszín: A Tóth József utca és a Kossuth Lajos utca sarkánál lévő dombon
További információ:

Október utolsó vasárnapján a székely autonómiáért gyújtanak őrtüzet a Tóth József utca Duna-parti végében lévő dombon. Az önkormányzat mindenkit szeretettel vár az eseményre!

Budafok-Tétény Önkormányzata október 29-én, vasárnap 15.30-kor várja a kerület és a környező települések lakosságát a Tóth József utca és a Kossuth Lajos utca sarkánál lévő dombon tartandó őrtűzgyújtásra, ezáltal jelezve a székely autonómiatörekvések melletti kiállást.

 

Székelyföldön a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésére a magyar pártok és politikai szervezetek összefogásával október 29-én este, román idő szerint 17.30-kor (magyar idő szerint 16.30-kor) őrtüzekkel világítják ki a régió történelmi határait. Az őrtűz meggyújtására a budafok-tétényi rendezvényen is a székelyföldi eseménnyel egyidőben, 16.30-kor kerül sor.

 

A székely zászlót Magyarországon elsőként kitűző Budafok-Tétényi Önkormányzat rendezvényén ünnepi beszédet mond az esemény fővédnökeként Szabolcs Attila, Budafok-Tétény parlamenti képviselője, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke, Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke, Dabis Attila, a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottja, és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke is.

 

 

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!