Még mindig már nem finisszázs

Időpont: 2019-11-10 16:00 - 19:00
Helyszín: Art Quarter Budapest, 1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50.
További információ:

A még mindig már nem című csoportos kiállítás zárónapi eseménye. Közös tárlatvezetés és beszélgetés a kiállító művészekkel: Gerhes Gáborral, Károlyi Zsigmonddal, Klimó Károllyal, Komoróczky Tamással, Lovas Ilonával és Szíj Kamillával. A beszélgetés moderátora Kukla Krisztián, a tárlat kurátora.

A kiállítás jövőt és múltat egymásba vetítő címe Samuel Beckett utolsó prózai szövegének, a Stirrings Still-nek a parafrázisa. Beckett az önmegfigyelés és az önreflexió testamentumszerű, a nyelv határait egyszerűségben és sűrítettségben megcélzó elbeszélését alkotta meg. Az állandósult nyughatatlanság képzetei, valamint az olvasás és írás ezúttal közös vonatkozási pontokként szerepelnek a képzőművészeti alkotótevékenység kérdései kapcsán. Mi szab határt a mindig javítani óhajtó művészi alkotótevékenységnek, mitől minősül késznek egy mű?

A tárlat résztvevőit az aqb egy évtizeddel ezelőtti születésénél bábáskodó Klimó Károly kérte fel, hogy osztozzanak a kiállítótéren. A csoportos kiállítás olyan műveket és helyspecifikus installációkat állít egymással párbeszédbe, amelyek kifejezetten a Stirrings Still alapszólamára, az önmegfigyelésre, a meghasadtságra és az időbeliségre vonatkoznak.

Kurátor: Kukla Krisztián
 

Performing ZOMIA performansz és vetítés

A Performing ZOMIA fesztivál keretében a finisszázst követően egy nemzetközi művészcsapat
performanszát mutatjuk be két kínai videóművész vetítésével együtt az aqb Project Space-ben.

Performerek: Anik Wijayanti (Indonesia),  Daniel Aschwanden (AT), Aye Ko (Myanmar) and Intan Rafiza (Malaysia)

Videóművészek: Ge Yulu (CHN), He Liping (CHN)

A fesztivál az osztrák Medo Art (medo.co.at), a bécsi Iparművészeti Egyetem (www.dieangewandte.at/) és az art quarter budapest együttműködéseként jött létre.

További infromáció: http://www.medo.co.at/performing-zomia/

Médiatámogatónk: Papageno