Népzenei Fesztivál

Időpont: 2017-05-21 14:00
Helyszín: Budafoki Szomszédok Piactér (1221 Budapest, Játék u. 2.)
További információ:

Közreműködnek: Cimbaliband és Danics Dóra,  Dűvő Zenekar, Csángálló, Szente János koncert és táncház és mesejáték, Nádasdy Táncegyüttes, Kicsi Rigók

 

Az első alkalommal megrendezésre kerülő Budafok-Tétényi Népzenei Fesztivál célja, hogy az idelátogatók a nemzeti kultúránk egy tavaszköszöntő ünnepének legyenek részesei.

A délután folyamán bemutatkoznak a kerület népzenét és néptáncot tanuló művészeti növendékei. A Garboncás Játszórét fajátékaival, gyermek táncházzal és bábjátékkal várjuk a a dél-budai és környékbeli kisgyermekes családokat. A kora esti koncertek a magyar népzene legjavából adnak ízelítőt. A több, mint 30 éve működő Dűvő zenekar a magyar népzene hihetetlen sokszínűségét varázsolja színpadra. A Csángálló zenekar a magyar népzene fiatalos lendületét vegyíti össze a Balkán vérpezsdítő dallamaival. Muzsikájukat kísérletezés jellemzi, dallamfeldolgozásaikban a népzene határait kitágítva megjelennek a nu-folk, a goa elemei is.
Zárókoncertünkön a Petőfi Rádió "Év felfedezettje" (2013), a magyar világzenei zenekar a Cimbaliband és Danics Dóra zenél.
 

A belépés díjtalan.

Esős időjárás esetén a helyszín a Klauzál Ház

 

Facebook: https://www.facebook.com/events/176366952882309/

 

***

 

A program- és helyszínváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

Esőnap esetén a helyszín a Klauzál Ház.