Ugrás a tartalomra

TAVASZKÖSZÖNTŐ SÉTA A VÁCRÁTÓTI NEMZETI BOTANIKUS KERTBEN

Időpont: 2023-03-22 08:30
Helyszín: Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ, 1221 Budapest, Nagytétényi út 31-33.
További információ:

A Nemzeti Botanikus Kert egyik hatalmas értéke (szellemi, kultúrtörténeti vagyona), hogy egy egykori kastélykertben születhetett meg, ami a XIX. század végére értékes kertművészeti alkotássá vált. 

Száz évvel ezelőtt csak a Vigyázó grófi család személyes meghívójával élvezhette volna a vácrátóti kert látványát, ma bárki vendég lehet az egykori főúri kertben. A kert fejlődésének fejezeteit járjuk be közösen, és a séta végére még olyan kérdésekre is választ kapunk, hogy mi az összefüggés a kerti sziklaalagút és a budapesti Lánchíd között, milyen kapcsolat van a Vigyázó család és a Magyar Tudományos Akadémia, Vácrátót és az 1900-as párizsi világkiállítás között.

A szakvezető által vezetett séta közben olyan tavaszi hírnökökre bukkanhatunk, mint a téltemető, a hóvirág, az ujjas keltike, a boglárka, kárpáti sáfrány, a tyúktaréj, a csillagvirág, a korai bangita, a varázsmogyoró.

Részvételi díj: nyugdíjas: 2000 Ft, teljes árú: 2500 Ft + Volánbuszjegy (Budapest - Újpest, Városkaputól induló Volánbusszal fogunk utazni. A buszra a menetjegyet csoportos helyfoglalással a Klauzál Ház intézi. Akinek Volánbuszjegyet kell váltanunk, ők a buszon tudják majd kifizetni a szervezőnek.)

Találkozás: 08.30 Klauzál Ház, visszaérkezés: kb.15.30

Jelentkezési és részvételi díj befizetési határidő: 2023. március 8. szerda

Jelentkezni a részvételi díj befizetésével a Klauzál Ház információs pultjánál lehet.