Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2020-02-19

Révbe ért a dunai hajós

Az uszodában ismerkedett meg a víz szeretetével Őry Zsombor Erős

2020-02-18

Tavaszi ünnepségek a Nádasdyval

Többszörös évfordulót ünnepel a Nádasdy iskola ebben az évben

2020-02-17

Diákoké a színpad

Több évtizedes múltra tekint már vissza a Hugonnai Vilma Általános Iskola gálaműsora, melyet minden évben megrendeznek a diákok és a szülők bevonásával. Idén először a második éve meghirdetett Mi a Szép? - értékközvetítő szépségversennyel kötötték össze a szervezők a gálát. A diákok február 13-án léptek színpadra a Klauzál Házban.

Programok


Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Polgármester


Részvételi költségvetés — hamarosan indul a szavazás

Tavaly ősszel különleges projektet indítottunk el a kerületben. A részvételi költségvetés lényege, hogy a kerületben élők közvetlenül dönthetnek arról, mire költse az önkormányzat a kerület bevételeinek egy meghatározott részét. Budafok-Tétény három kerületrészének, Budafoknak, Budatéténynek és Nagytéténynek egyaránt 100-100-100 millió forint áll rendelkezésére a projektben. A program rövidtávú haszna, hogy olyan kisebb-nagyobb projektek valósulnak meg, amelyeket sajátjuknak éreznek az itt élők. Az pedig, hogy nem csak 5 évente szólhatnak bele a hivatal ügyeibe hosszabb távon nagyobb bizalmat és a jogosan elvárt átláthatóságot eredményez.

A tavalyi év utolsó két hónapjában, októbertől decemberig közel 400 ötlet érkezett arra vonatkozóan, mire fordítsa az önkormányzat az összeget. Nagy öröm volt látni, hogy ilyen aktívak voltak a kerületiek, akik jobbnál jobb, az életünket szebbé, biztonságosabbá, örömtelibbé tevő javaslatokat nyújtottak be. Köszönöm szépen nekik! Jelenleg a hivatal kollégái megvalósíthatóság alapján rostálják az ötleteket. Kiesnek azok, amelyek más tulajdonában vagy kezelésében álló területet érintenek, amelyek megvalósítása már folyamatban van, és azok is, amelyek meghaladják a 100 millió forintos keretet.

Ezután új, izgalmas szakaszához érkezik a projekt: február elejétől 30 napon át szavazhatnak a budafok-tétényiek, melyik 20 ötlet jusson tovább a második körbe. A voksunkat leadni a kozossegrekapcsolva22.hu oldalon lehet, ahol minden 14. életévét betöltött budafok-tétényi szavazhat, aki regisztrált és rendelkezik XXII. kerületi lakó- vagy tartózkodási hellyel. (Az idősek a Nagytétényi Idős Klubban, a Levendula Idős Klubban és a Szociális Szolgálat Anna utcai székhelyén kaphatnak segítséget a regisztrációban, a szavazásban 8 és 16 óra között).

Mindenkit buzdítok arra, hogy adja le voksát, szóljon bele a hivatal ügyeibe, és döntsön róla, mire költsük a kerületrészére jutó 100 millió forintot.

Karsay Ferenc

polgármester