Olvasóinktól kaptuk a hírt, hogy a június 17-i, a Budapestről kitelepítettekre való megemlékezést a kerületi rendőr, tűzoltó és mentős nap zajai zavarták meg. Az önkormányzat az egyenruhások munkájának megbecsülése mellett fontosnak tartja, hogy mindenki méltón emlékezhessen.

Három iskolánkból összesen 106 diák utazhatott a határon túlra a kormány által elindított program részeként

A nagytétényi alkotást a Katasztrófavédelem országos és helyi vezetőinek, valamint az önkormányzat elöljáróinak jelenlétében áldotta meg Fülöp Ákos esperes.

Június 17-én ismét rendőr, mentős és katasztrófavédelmi napot tartottak a kerületben, ahol a szakmai bemutatókon túl koncertekkel, táncelőadással és kvízzel várták az érdeklődőket. Az önkormányzatot Zugmann Péter alpolgármester képviselte.

Európa egyik leghosszabb pincerendszere található Budafokon - hangzott el a beszélgetésben.

Közép-Európa egyedülálló rozáriuma újult meg Budapesten, a XXII. kerületben, a Herman Ottó Intézet és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) területén – hangzott el a szombati nyílt napot megelőző pénteki átadóünnepségen. Az önkormányzat a felújításhoz 9 millió forinttal járult hozzá.

A Magyar Politikai Foglyok Szövetsége 2011-ben emlékművet állított a budapesti kitelepítések időszakának a Játék utcai evangélikus templom kertjében, melynél idén is megemlékezést tartottak.

A Városház téri aluljáró melletti támfal építését és a gyalogos aluljáró átépítését június 27-én kezdi el az A-Híd Zrt. A kivitelező tájékoztatása szerint a munkák befolyásolhatják a közlekedést, és zajjal is járhatnak.

Július 1-jén kiderül, ki léphet fel a szeptemberi Budafoki Pezsgő-és Borfesztiválon

Nagy sikerű koncertet adott Leblanc Győző a Szelmann Házban