Ugrás a tartalomra

A társasházi közgyűlések sem hívhatók össze a veszélyhelyzet alatt

2020. március 19. csütörtök
Budafok-Tétény Önkormányzata a társasházak közös képviselőknek írt levelében hívja fel a közös képviselők figyelmét arra, hogy a veszélyhelyzetre való tekintettel nem hívhatják össze a kötelezően előírt társasházi közgyűléseket. Továbbá tájékoztató plakáttal segíti a lakosság informálását.
 A társasházi közgyűlések sem hívhatók össze a veszélyhelyzet alatt

A társasházaknak az ide vonatkozó törvény szerint az éves elszámolásról a költségvetés megállapításáról szóló közgyűlést évente a Szervezeti Működési Szabályzatban meghatározott időpontig, de legkésőbb május 31-ig meg kell tartaniuk.

A Kormány által hirdetett veszélyhelyzetnek megfelelően a társasházi közgyűlés sem tartható meg, hiszen a kormányhatározat kimondja, hogy amíg a veszélyhelyzet fennáll, addig létszámtól függetlenül tilos zárt és szabadtéri rendezvények tartása, az azon való megjelenés.

Fontos kiemelni, hogy törvényességi felügyeleti eljárást nem von maga után a közgyűlés elhalasztása.  

A korlátozás feloldásáig is lehetősége van a tulajdonosoknak arra, hogy halaszthatatlan esetekben – amennyiben erről a szervezeti és működési szabályzat rendelkezik - írásbeli szavazás útján hozzanak döntéseket, mellőzve a közgyűlés összehívását.

A tájékoztató levél ITT tekinthető meg.

Mindemellett az önkormányzat tájékozatató plakátokat készíttetett a társasházak számára, amelyet a közös képviselők a Hivatal portáján vehetnek át,vagy INNEN tölthetnek le.

Ezúton is kérjük a közös képviselőktől a tájékoztató plakát mielőbbi kihelyezését annak érdekében, hogy  minden kerületi lakos előtt ismertek legyenek az alapvető óvintézkedések és azok az elérhetőségek, amelyeken segítséget kérhetnek. A társasházi közgyűlések sem hívhatók össze a veszélyhelyzet alatt