Ugrás a tartalomra

Átadták a CT-állomást Nagytétényben

2022. október 06. csütörtök
2022. október 5-én ünnepélyes keretek között adták át a Dr. Süveges Antal CT Diagnosztikai Állomást.
Átadták a CT-állomást Nagytétényben

Az eseményen Dr. Kiss Norbert, a Káldor Adolf Szakrendelő igazgatója köszöntötte a megjelenteket, köztük Karsay Ferenc polgármestert, Németh Zsolt országgyűlési képviselőt és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest.

Az igazgató elmondta, hogy az önkormányzat többéves támogatásának köszönhetően lehetőség volt a szakrendelő műszer- és eszközállományának folyamatos frissítésére, a rendelő teljes körű felújítására. Az elmúlt években pedig az Egészéges Budapest Program keretében is folytathatták a megújulást. Ennek a II. ütemében elnyert 120 millió Ft-os forrásból, valamint az önkormányzat közel 52 millió Ft-os önrészének jóvoltából jöhetett létre a XXI. század elvárásainak megfelelő, 32 szeletes CT készülék és a korszerű CT diagnosztikai állomás.

Karsay Ferenc polgármester beszédében megköszönte az állomáson dolgozók munkáját, majd felhívta a figyelmet arra, hogy a CT-állomás a kormány, a főváros és a kerületi önkormányzat példaértékű összefogásának köszönhetően valósult meg.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a várható élettartamról beszélt a Budapesten élők körében. Elmondta, hogy minden a CT-hez hasonló beruházás azt teszi lehetővé, hogy az egészségben eltöltött évek száma egyre több lehessen.

Németh Zsolt országgyűlési képviselő vette át a szót, aki az egészségmegőrzés faktorairól beszélt, melyben nagy szerepe van az egészségügyi ellátórendszernek, a megelőzésnek, a diagnosztikának. Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy a kerületi fejlesztések felveszik a versenyt a fővárosi korszerűsítésekkel.

A beszédek után közös szalagátvágással adták át az intézményt, amely 10 órától fogadta az első pácienst.

Az átadóünnepségen részt vett Szepesfalvy Anna alpolgármester, Tóth Endre országgyűlési képviselő, Havasi Gábor fővárosi önkormányzati képviselő, Csiszár Zsuzsanna és Kovács István önkormányzati képviselők és Széll Gábor, a GE Healthcare üzletágvezetője.

Fotó: Horváth Tamás