Ugrás a tartalomra

Kis-és középvállalkozói pályázat

2020. április 18. szombat
Budafok-Tétény Önkormányzatának célja, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben minél több helyi kis-és középvállalkozót saját erőből vagy akár pályázat útján segítse.
Kis-és középvállalkozói pályázat

A jelenlegi járványügyi helyzetben a kerületi vállalkozások segítését is különösen fontosnak tartja az önkormányzat. Éppen ezért terheik csökkentésére mentőcsomagot dolgoztak ki valamennyi önkormányzati tulajdonú üzlethelyiség bérlője számára. Az intézkedés részeként a veszélyhelyzet ideje alatt keletkező bérletidíj-tartozások miatt nem mondanak fel helyiségbérleti szerződést Budafok-Tétényben.

Emellett egy olyan nemrég megjelent Európai Uniós pályázati kiírásra jelentkezett az önkormányzat, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások (MSME) támogatását célozza. A pályázat keretén belül az önkormányzat stratégiai partnereivel olyan helyi intézkedési csomagot dolgozhat ki, ami a vállalkozók tevékenységét segíti áthelyezni a digitális térbe, valamint gyakorlati tanácsokkal látja el őket az otthoni munkavégzés feltételeinek megteremtéséhez.

A tervek szerint webes szemináriumokon keresztül olyan ingyenes online előadások lesznek elérhetők, amelyekben a kis-és középvállalkozók nagy szakmai és konkrét gyakorlati tapasztalattal rendelkező cégektől kaphatnak iránymutatást a digitális átállással és az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban. Emellett oktatóvideók és konzultációs lehetőségek is szerepelnek az önkormányzat tervei között.

,,Közös célunk, hogy a munkahelyek megmaradjanak, a kerületi üzletek munkavállalói tovább dolgozhassanak, ha nem is a megszokott módon.  Bízom benne, hogy önkormányzatunk elnyeri a pályázati támogatást, amely segítségével könnyeben tudnak alkalmazkodni a járvány okozta új kihívásokhoz és nem utolsó sorban vállalkozásaik továbbra is biztosítani tudják a megélhetést a kerületi családoknak.” – nyilatkozta Szepesfalvy Anna alpolgármester.