Ugrás a tartalomra

Megkezdődnek a kisrepülők zajszintmérései

2020. október 22. csütörtök
Bár a hatóságok részéről nem történt változás az ügyben, az önkormányzat folytatja a reptéri zaj problémája elleni küzdelmet és ennek következő lépéseként zajszintméréseket végeztet.
Megkezdődnek a kisrepülők zajszintmérései
Az első sorban a Szoborpark és Erdődűlő környékén, a Budaörsi Repülőtér által okozott zajszennyezés ügyében az önkormányzat folyamatosan dolgozik a lakók nyugalmának megőrzése érdekében. A reptérrel sikeres megállapodásra jutottak, azonban a reptér iskolakör megváltoztatásáról szóló pályamódosító kérelmét a hatóságok elutasították.
 
Legutóbb Karsay Ferenc polgármester levélben kereste meg a panaszokat benyújtó lakosokat, amelyben ígéretet tett a szakértői zajmérések elvégzésére, melynek célja, hogy jegyzőkönyvvel bizonyítható legyen az elviselhetetlen zajterhelés ténye. A küzdelem következő lépéseként megkezdődnek a zajszintmérések, melyek 2021 tavaszán is folytatódni fognak, hogy a teljes légiforgalmat illető eredményeket kaphassanak.
 
Azok a kerületiek, akik korábban panaszt nyújtottak be az önkormányzathoz, kérhetik majd, hogy a lakóhelyükön külön felmérést végezzenek a szakemberek. A mérési eredmények alapján zajtérképet fognak készíteni, amely jól tudja szemléltetni, hogy milyen mértékben érinti Budafok-Tétényt a Budaörsi Reptér zajszennyezése.
Ez azért is fontos, mert a polgármester kész jogi színtéren is megvédeni a kerület lakóinak nyugalmát, ha a reptérrel közös megoldáskeresés sikertelen lesz.