Ugrás a tartalomra

Rendhagyó hokiedzés

2020. június 16. kedd
Egy különleges jégkorong-találkozón vehettek részt azok a kerületi középiskolások, akik télen óvodásokat tanítottak korcsolyázni a budafoki jégpályán.
Rendhagyó hokiedzés

Az elmúlt télen kerületi középiskolás diákok önkéntesen tanítottak óvodásokat korcsolyázni a minden télen megnyíló jégpályán, Budafok szívében. Az oktatások alatt kialakult közösséget korábban jégkorong-meccs belépőkkel ajándékozta meg az önkormányzat, most pedig a tanulók önzetlen munkáját meghálálva egy rendhagyó hokiedzéssel készült számukra.

Az edzés során a kerület amatőr hokisai olyan nagy nevekkel léphettek a jégre, mint Budai Krisztián, Kangyal Balázs és Tokaji Viktor, valamint több MAC utánpótlás játékossal is összemérhették erejüket.

A különleges találkozó alkalmával Karsay Ferenc polgármester elmondta, hogy a korunkban egyfajta szemléletváltás van. A gyerekek azokat a sportokat kedvelik, amikben gyorsan van sikerélményük, látványosak, pörgősek. A jégkorong és maga a korcsolyázás is ilyen, melyekben a kerületi sikerek is folyamatosak. Éppen ezért tartja fontosnak a Magyar Jégkorong Szövetség  és a Farkasok Hockey Club támogatásával létrejövő jégpálya létrehozását, a gyerekek legnagyobb örömére.