Ugrás a tartalomra

Textilmaszkokat varrnak az Egyesített Bölcsődékben

2020. április 02. csütörtök
Az önkormányzat felhívással élt a lakosság felé, amelyben azok jelentkezését várja, akik otthon készíthető textilmaszk varrásával és ezek felajánlásával tud segíteni. Mindemellett az elmúlt napokban az Egyesített Bölcsődékben is felkészültek a védekezésben segítséget nyújtó textilmaszkok varrására. Az alapanyagok beszerzése után megkezdődött a munka.
Textilmaszkokat varrnak az Egyesített Bölcsődékben

Budafok-Tétény Önkormányzata az intézményei bevonásával, azok kapacitásainak átszervezésével igyekszik a járvány okán kialakult helyzetben minden segítséget megadni lakosságának. Különös tekintettel a leginkább veszélyeztett korosztályra, az idősekre és a rászorulókra.

Mint arról korábban beszámoltunk Budafok-Tétény önkormányzata segélyakciót szervezett azok számára, akiknek nehézséget jelent a járvány lassításában szerepet játszó egészségügyi maszkok beszerzése. Az akcióhoz az ellato70@bp22.hu  email címen csatlakozhatnak azok, akik otthon készült maszkokkal tudnak hozzájárulni a koronavírus-járvány elleni védekezéshez.

Ahogy mindenki tapasztalhatja a védekezést segítő eszközök közül leginkább ez az, amit nem vagy nehezen lehet csak beszerezni. Ezért döntött úgy az önkormányzat vezetése, hogy a segélyakció mellett az Egyesített Bölcsőde néhány, varrni tudó munkatársa segítségével textil maszkok készítését kezdi meg.

A gondozónők, dadusok, kisgyermeknevelők – összesen öt fő - önként vállalkoztak a feladatra és a már el is kezdték a szájmaszkok varrását. Terveink szerint naponta több tucat maszk készülhet, amelyek fertőtlenítés után higiénikus csomagolást kapnak.

Az önkormányzat létrehoz egy online felületet, amikor már kellő mennyiségű maszk áll rendelkezésre, hogy ezen keresztül jelentkezhessenek azon idős vagy rászoruló személyek, akiknek nem áll módjukban maszkot vásárolni.

Textilmaszkokat varrnak az Egyesített Bölcsődékben

Fotó: Horváth Tamás