Ugrás a tartalomra

Újabb siker a Budafok-Tétényi rendőrségnél - tájékozató a BRFK Teve utcai központjában

2015. november 18. szerda
Újabb betöréses lopássorozatot derített fel a XXII. kerületi rendőrség, amelyet egy budapesti testvérpár követett el a főváros több kerületében. Az előzmény: 49 helyszín - 93 sértett - közel 46 millió forint kár.
Újabb siker a Budafok-Tétényi rendőrségnél - tájékozató a BRFK Teve utcai központjában

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat M. Zsigmond 46 éves és M. Viktor 40 éves budapesti lakosokkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi 2014 decembere és 2015 áprilisa közötti időszakban összesen negyvenkilenc alkalommal tört be budapesti (XI., XII, XIV., XVI. XII. és XXII. kerületi) ingatlanokba, ahonnan jellemzően ékszereket, értékes műszaki cikkeket és készpénzt tulajdonított el. Az Országos Rendőr-főkapitányság az egyes bűncselekmények vizsgálatából származó adatok speciális összevetésével és a bűnügyi elemző-értékelő tevékenységének fokozásával azonosította a sorozatjelleget, majd célba vette a betöréses lopásokhoz kapcsolható bűnözői köröket, lehetséges elkövetőket, amely eredményeként egy újabb, több kerületet érintő sorozatot derített fel a hatóság. A Készenléti Rendőrség munkatársai 2015. április 1-jén egy Budapest XVIII., Csontváry Kosztka Tivadar utcai társasház előtt megállították azt az autót, amelyben a két férfi utazott, majd igazoltatták őket. Ruházatuk és a gépjármű átvizsgálásakor ékszereket, valamint készpénzt találtak és foglaltak le tőlük a rendőrök. A két férfit előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. kerületi Rendőrkapitányságára, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket. Velük szemben – előzetes letartóztatásuk mellett – a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

budafokteteny.hu információi szerint a Budafok-Tétényi rendőrök sikeres nyomozásának és az elfogás körülményeinek további részleteiről néhány napon belül újabb tájékoztató várható a XXII. kerületi Rendőrkapitányságon.

 

Forrás : police.hu

Bővebben:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/49-helyszin-93-sertett-kozel-46-millio-forint-kar