Hírek

A Népszabadság című lap internetes oldalán pénteken, június 26-án Nagy botrány készül kitörni a Budaiban címmel közölt írás fontos tényeket elhallgat, miközben valótlanságokat állít a Budapest XXII. Kerületi Budai Nagy Antal Gimnázium igazgatói posztjára kiírt pályázattal kapcsolatban. Ezért az önkormányzat a következő tényekről kívánja tájékoztatni a közvéleményt:

Energia megtakarítást eredményező felújításnak minősül a lakás nyílászáróinak cseréje vagy a lakás homlokzatainak utólagos szigetelése (támogatás csak az egyik tevékenységre igényelhető).

42,5 millió forintot különített el az önkormányzat a rózsakerti lakótelep egyes játszótereinek és az északi területen található kutyafuttató felújítására. Németh Zoltán alpolgármester a június 13-ai kutyás napon elmondta, hogy a tervezők még mindig várják a javaslatokat a gazdiktól a rozsakert@bp22.hu e-mail címre, hogy milyen legyen az új kutyafuttató.

Ketten vehették át az Egészségügyért díjat, a hivatásukat lezárók pedig munkájuk elismeréseként emlékérmet kaptak

A teljes cserépfedést, tetőlécezést, valamint a szétfagyott kéményeket is le kell bontani, majd újraépíteni Az épület teteje így teljesen megújul: új lécezést, cserépfedést, bádogozást és hófogókat is kap.

Kulturális műsorral, kiállítással és gasztronómai bemutatóval

A Cziffra Házban telt ház fogadta az újszerű stílust képviselő Vanmocsello triót

Jól teljesít az a 300 új jegy- és bérletkiadó automata, amelyet a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ az új értékesítési hálózat és stratégia kialakításához igazodva az elektronikus jegyrendszer egyik elemeként helyezett üzembe a főváros kerületeiben és agglomerációjában.

A pálya 340 méter hosszú és 1,5 méter széles lesz, melynek mentén 15 napelemes lámpa fogja biztosítani a környezetbarát közvilágítást.

Keres Emil Kossuth-díjas színművész Dantét személyesítette meg a Klauzál Házban