Hírek

A Hosszúhegy téren található felújított alkotás kerületünk egyik legrégebbi szobra. A műalkotást Karsay Ferenc polgármester és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes leplezte le.

Ingyenes Pincejárat kisbuszokkal közlekedhetünk július 3-án Budapest Bornegyedében

Május 13-án a védőnőket köszöntjük. A védőnők fontos szerepet játszanak a várandós anyák, a csecsemők, a kisgyermekek, az iskoláskorúak egészségének védelmében, egészségfejlesztő magatartásuk kialakításában. Kerületünkben is nagy megbecsülés övezi a Védőnői Szolgálat munkatársait, akik közül Kovácsné Balogh Mária Steller Mária díjat kapott.

A világ számos más települése mellett Budafok-Tétény is törekszik arra, hogy a városi környezet okozta hatásokat csökkentse, kellemesebbé tegye a mindennapokat az ittlakók számára. Emellett pedig a biodiverzitás fenntartásáról is igyekszik gondoskodik. Az erre való törekvés jegyében a Városház téri buszváró tetejére egy élő növénnyel betelepített szerkezetet telepítettek.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan 2021.június 19. és 22. között II. fokú hőségriadót adott ki.

Két nap alatt 1270 kerületi lakos kapja meg a második körös AstraZeneca oltást, ezért hétfőn és kedden bizonyos szakrendelések szünetelni fognak a Káldor Adolf Szakrendelőben.

Bárczy István-díjat kapott Szojka Andrea, a Bartók iskola igazgatóhelyettese

Budafok-Tétényben földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül.

Idén több alkalommal, három nyári hétvégén is izgalmas és színes programokon vehetünk részt a Kerület Napja alkalmából

A Polgármesteri Hivatal köztisztviselők napja, a Káldor Adolf Szakrendelő Semmelweis-nap alkalmából tart zárva július 1-jén, csütörtökön.