Hírek

A 30 négyzetméteres faház teljes terjedelmében égett. A házban élők nem tartózkodtak otthonukban, így senki nem sérült meg. Az önkormányzat gondoskodik a család átmeneti elhelyezéséről.

A Budafoki Angyalok élelmiszert, sapkát, sálat, meleg ruhát osztanak

Karsay Ferenc polgármester a Promontor TV-nek adott évértékelő interjú első részében többek között beszélt a koronavírus kerületre és a költségvetésre gyakorolt hatásairól, a helyi fejlesztésekről, illetve kitért a tavaly első ízben meghirdetett részvételi költségvetés tapasztalatairól.

Az előrejelzések alapján hamarosan fagypont alá fog süllyedni a hőmérséklet. Gondoskodott már vízmérője fagy elleni védelméről? A vízmérők, csövek és egyéb szerelvények elfagyása jelentős költségeket (vízmérő cseréje, elfolyt víz díja) és váratlan kellemetlenségeket (vízhiány) okozhatnak a felhasználóknak.

Pályázatot írt ki az önkormányzat a budafoki tűzfalak díszítő festésére

A kerületet nem érinti, hogy a főpolgármester tíz százalékkal megemelte a fővárosi gyermekétkeztetés díját

A budapesti kerületek közül Budafok-Tétényben épült ki először olyan gyűjtőhálózat Karsay Ferenc polgármester és az önkormányzat támogatásával, amely segítségével már valóban elérhető közelségbe kerültek a sütőolaj- és sütőzsír-leadási pontok a kerületben.

Az idei tél talán leghidegebb napjai elé nézünk, ilyenkor különösen fontos, hogy észrevegyük, ha valaki segítségre szorul.

A Don-kanyarban elesett hősökre emlékeztek a Donát-hegyen.

A 2019. decemberi testületi ülésen döntött a képviselő-testület arról, hogy egy 72 férőhelyes bölcsődeépülettel bővíti a férőhelyek számát a kerületben. 2021. január 4-én aláírásra került a vállalkozási szerződés a közbeszerzési eljárás győztesével, január 7-én pedig a munkaterület átadása is megtörtént, így a kivitelezési munkák is hamarosan megkezdődnek a Terv utca 14/a sz. alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanon.