Hírek

Szomorú megemlékezést tartott a Budatétényi Római Katolikus Egyházközség és a Budatétényi Polgári Kör január 8-án este, a Szent István Király Plébániatemplom melletti emlékhelynél.

A 2001-2010 közötti nemzetközi zománcművészeti workshopok terméséből nyílt retrospektív kiállítás "Búcsúkoncert" címmel, január 6-án a Klauzál Házban. A tárlat a Lampart gyár mecenatúrájának is emléket állít.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. január 3-án megkezdte a fenyőfák begyűjtését. Csak Budapesten az ünnepek után évente közel hatszázezer fenyőfa válik hulladékká, amelyeket hulladékhasznosítóban égetnek el, energiát nyerve belőle.

Január 4-én 90. születésnapján köszöntötte Mayer Györgynét Szabolcs Attila polgármester és dr. Répás Judit aljegyző.

Mészáros Márk, a Budafóka XXII. SE úszó szakosztályának tagja tavaly a magyar válogatott tagja lett. Első versenye december 10-12. között, a Belgrádban megrendezett Közép-európai 8 Nemzet Kupája volt.

A Fővárosi Közgyűlés a 2622/2010. (XII.15.) sz. határozatával megállapította a Fővárosi Közterület-felügyelet ?llategészségügyi (Ebrendészeti) Telepének 2011-re érvényes térítési díjait.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. CXXII. törvény rendelkezései alapján az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám- és Pénzügyőrség összeolvadásával január 1-jétől létrejön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (továbbiakban: NAV), mely ezen időponttól az összeolvadó szervek jogutódjaként működik tovább.

Több helyről érkezett visszajelzés nyugdíjasokat érintő csalásokról. A jelzések szerint ismeretlen személyek - a nyugdíjbiztosítási igazgatóság dolgozójának kiadva magukat, és azt állítva, hogy nyugdíj-kiegészítést hoztak - bejutnak a nyugdíjasok otthonába és kifosztják őket.

Az év utolsó napjaiban esedékes "petárdaszezon" közeledtével fokozottabban kell ügyelnünk kedvenceinkre. A kutyák a hirtelen robbanástól nagyon könnyen megrémülhetnek, az addig jámbor, otthonülő kutya világgá szaladhat.