Hírek

Magyarország kormánya február 1-ig meghosszabbította a jelenleg hatályos intézkedéseket, melyek 2020. november 11-e óta vannak érvényben. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban adott interjúban elmondta, hogy ameddig nincs elég vakcina, addig maradnak a korlátozások.

Január és február folyamán várható az elöregedett cserjeállomány metszéssel történő ifjítása a Bartók Béla-lakótelepen.

Karsay Ferenc polgármester január 7-én összehívta a frakcióvezetőket, hogy tájékoztassa őket a 2021. esztendőt érintő változásokról, valamint egyeztesse és véleményeztesse a képviselő-testület valamennyi frakciójával a közös munka és együttműködés alapelveit.

Január 3-án hajnalban elhunyt Ludasi Róbert mesteredző, a legendás kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György egykori trénere. Kísérteties egybeesés, hogy a mester ugyanúgy tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából, őt is a szíve vitte el, ahogy 2008 nyarán „Kolót”. A budafoki szakember 68 éves volt.

A Tomori Pál Főiskola 2021 tavaszi-nyári (március-május) vizsgaidőszakot megelőzően 40 órás Zöld út szakmai nyelvvizsgára felkészítő online tréninget hirdet angol és német nyelvekből, gazdálkodási és menedzsment szakirányon, középfokon.

2020. december 17-én Karsay Ferenc polgármester korábbi ígéretéhez híven, egyeztetést kezdeményezett a Budaörsi Repülőtér zajproblémáival érintett lakosság képviselői, a reptér üzemeltetője, az ügyet támogató önkormányzati és országgyűlési képviselőkkel. A találkozón a polgármester ismertette időrendi sorrendben, az eddig megtett intézkedéseket, megismerhették a zajprobléma ügyének jelenlegi állását.

Csakúgy, mint a kerületben élő családok, Budafok-Tétény Önkormányzata számára is kiemelten fontos, hogy gyermekeink kellemes környezetben, modern és biztonságos körülmények között töltsék mindennapjaikat, ezért az intézmények folyamatos gondozása, korszerűsítése fő céljaink közé tartozik.

Budafok-Tétény önkormányzata és a Publimont Kft. utasvárótelepítési programjának köszönhetően 2020-ban tizenhárom helyszínre kerültek ki új utasváró fülkék, amelyből kettőt napelemes hirdetőfelülettel szereltek fel.

Budapesten a karácsonyi ünnepeket követően az FKF Zrt. szervezetten gyűjti össze és szállítja el a fenyőfákat. A lakosság több lehetőség közül is választhat: a kukák mellé, vagy a kijelölt gyűjtőhelyek egyikére teheti ki a fákat.

Mély fájdalommal értesítjük a kerület lakosságát, hogy a 2020-ban Szabó Gyula-díjban részesült, a kerületi idősek életében kulcsszerepet betöltő Kovacsics Lászlóné Eta 77 éves korában eltávozott az élők sorából. Emlékét valamennyien megőrizzük.