Hírek

A XXII. Kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat idén is megünnepli a Magyar-Lengyel Barátság Napját.

Az idei zenei tehetségkutató versenyünkben a zsűri döntése alapján 57 jelentkező közül 15 együttes jutott be a legjobbak közé. A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, a versenyt online fogjuk megtartani a Bornegyed-Pincejárat facebook oldalán, mindannyiunk biztonsága érdekében.

A Magyar Honvédség 11 alakulata közel száznegyven óvodában és általános iskolában végez fertőtlenítést március 16. és április 6. között. Az akció célja, hogy a diákok a digitális oktatást követő tavaszi szünetről tiszta, biztonságos intézményekbe térhessenek vissza. Ennek keretében 2021.március 18-án a Rózsakerti Tagóvodában végeztek fertőtlenítést a katonák.

Laczkó Lehel, kerületünk versenyzője harmadik helyezettként végzett a 2020 Magyar Rallycross Országos Bajnokságon.

Jól szervezetten és az oltásra érkezők teljes fegyelmezettsége mellett zajlott az első oltási nap a Szakrendelő oltópontján.

Tegnap délelőtt Karsay Ferenc polgármester a Káldor Adolf Szakrendelőben működő oltóponton tett látogatást. Dr. Kiss Norbert igazgatóval és munkatársaival egyeztetett az első két nap tapasztalatairól.

A kerületi falakon éktelenkedő firkákat az önkormányzathoz tartozó Városüzemeltetési Csoport akciójának keretében Budafok-Tétény számos pontján átfestették.

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából miniszteri művészeti kitüntetéseket ítélt oda. A Karthago együttes és Fabók Mariann, a Fabók Mancsi Bábszínháza alapítója is elismerésben részesült.

Itt a tavaszi faültetés ideje. Az őszi sikerre való tekintettel folytatódik a 10 Millió Fa budafoki szervezetének és Budafok-Tétény Önkormányzatának közös akciója.

Az általános iskolai beiratkozás időpontja 2021. április 15. és 16. Ha a szülőknek nincs ettől eltérő szándéka, a kötelező felvételt biztosító körzetes iskola a gyermeket hivatalból felveszi. Az iskolával való kapcsolatfelvételre a telefonos, elektronikus megkeresés javasolt, az adategyeztetés az elektronikus KRÉTA-rendszeren keresztül történik.