Hírek

Budafok-Tétény önkormányzata továbbra is fontosnak tartja a belváros parkolási problémáinak mielőbbi megoldását, ezért megbízást adott egy, a belvárost érintő parkolási koncepció kidolgozására.

Családi kincsek sorozatunk hetedik részében Kövesdi Mária mesélt a dédszüleitől örökölt pólyáról, a szomszédasszonyától ajándékba kapott szentképről és feszületről, valamint egy rózsafüzérről.

Az elmúlt években megnövekedett a kerületi utak forgalma, a gyorshajtás is jellemző. Az önkormányzat a probléma enyhítése érdekében folyamatosan egyeztet a Budapest Közút Zrt. szakemberivel, de a megoldást valamennyi résztvevő együttműködése hozhatja el.

A szakrendelő 2020.július 27-tól július 31-ig az alábbi időpontban fogad betegeket.

Július 29-én, az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül végeznek földi kémiai kezelést.

Szinte járhatatlan, gyalogosok elől elzárt járdaszakaszok, sittkupacok, akadályok fogadják és okoznak bosszúságot a Leányka utca lakóinak és az arra közlekedőknek. A közműszolgáltatók tájékoztatása szerint üzemzavar elhárítását végzik. Budafok-Tétény Önkormányzata felszólította a szolgáltatókat az elmaradt engedélyeztetés miatt, továbbá minőségi helyreállítást vár el.

Az önkormányzat képviselő-testülete július 9-én döntött arról, hogy pályázatot nyújtanak be a házi orvosi rendelő, a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat épületegyüttesének felújítására. Sikeres pályázat esetén sor kerülhet többek között az épületek energetikai korszerűsítésére, akadálymentesítésére, valamint a vizesblokkok felújítására.

Kerületünk barátságos, biztonságos, kisvárosias jellege miatt kedvelt a kisgyermekes családok és az idősebbek körében is. Budafok-Tétény Önkormányzata ezért korábban úgy döntött, e két korosztály fokozott védelme érdekében elindítja közlekedésbiztonsági programját. Ennek részeként több zebra is megépülhetett kerületünkben.

A júliusi Pincejárat mind a programkínálatot, mind a látogatószámot tekintve magasra tette a lécet. A szervezők azonban nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint hogy augusztus 1-én ezt is túlszárnyalják.

Fertőtlenítőszereket és maszkokat juttatott el a rászorultakhoz az Ökumenikus Segélyszervezet