Hírek

December végén érkezett a szomorú hír, hogy Keébe György, a Fidesz-KDNP korábbi önkormányzati képviselője eltávozott közülünk. Március 9-én, az Angeli úti urnatemetőben kísérték végső útjára, melyen a járványügyi előírásokat betartva csak a szűk családi és baráti kör vett részt.

Nemzetközi szinten is felfigyeltek a kerületünkben 2018 óta működő napelemes szivattyúra, amely megoldást nyújthat a nagyobb esőzések után felgyülemlett csapadék elvezetésére. A lengyel kutatóintézetek és nemzeti szakértők közreműködésével végzett kutatás részeként a berendezés bekerült a Smart City jógyakorlatok közé.

Budafok-Tétény önkormányzata kötelességének tekinti, hogy a kerületi háziorvosok számára minden feltételt biztosítson a Covid-19 elleni védekezésben. Ezért a védőoltási feladatokban részt vevő praxisoknak márciustól havi 150.000 Ft összegben anyagi hozzájárulást nyújt a feladatok gördülékeny módon történő ellátásához.

Nehezebbek a körülmények, de mindenre jut pénz, amire kell

Budafok-Tétény Önkormányzata idén is arra kéri lakosságát, hogy bár elmarad a közös ünneplés, tűzze ki a házak homlokzatára a nemzeti színű lobogót, hogy méltón megemlékezzünk az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról, annak hőseiről. A már hagyományos eseményhez most a gyermekek is csatlakozhatnak!

Koszorúzás az egykori Nagytétényi Társulati Polgári Fiú- és Leányiskolánál

2021. március 8-tól a koronavírus járvány terjedésének megfékezése és az önkormányzati közszolgáltatások folytonosságának biztosítása érdekében a Polgármesteri Hivatal épületében és a Szociális Ellátási Csoport (Nagytétényi út 264.) telephelyen a személyes ügyfélfogadás szünetel. Az intézkedés visszavonásig érvényes. Az ügyintézési rendet érintő korlátozás feloldásáról a honlapon fogunk tájékoztatást adni.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón arról tájékoztatott, hogy zárásra van szükség ahhoz, hogy az országot minél előbb kinyithassák. A korlátozások március 8-án lépnek érvénybe és a nem létfontosságú üzletek március 22-ig, az óvodák és általános iskolák pedig április 7-ig tartanak zárva. A nyitást fokozatosan, március 22-én kezdhetik meg. Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban számolt be az intézkedések további részleteiről.

Budafok-Tétény Önkormányzata "Murália tervezése Budafok belváros épület, építmény felületeire" címmel pályázatot írt ki, a kerület tűzfalainak megszépítésére. A legjobb alkotásokat most a kerületi lakosság véleményezésére bocsátjuk.