Hírek

1920. június 4-én írták alá a trianoni diktátumot, amely máig fájó seb az egész magyarságnak. Trianonra mindig emlékeznünk kell, de sebeinkre önmagában nem gyógyír az emlékezés. A magyar kormány ezért adott új szerepet a június 4-i gyásznapnak. Az Országgyűlés 2010. május 31-én a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította az első világháborút lezáró trianoni békediktátum aláírásának napját. Kisvárosunkban több helyszínen zajlottak a megemlékezések.

Kisvárosunkban az alábbi térképen bejelölt útszakaszokon kezdődik meg az utak aszfaltozása.

Több helyszínen emlékeztek meg a II. világháborúban elesettekről Hősök vasárnapján, május 30-án.

Sikeresen lezajlott a kerületi önkormányzat 2021-es tavaszi virágosztási programja. A palántákat idén is a Fitoland Dísznövénykertészet biztosította az eddig megszokott kiváló minőségben.

Új képeskönyv jelent meg a Péter-Pál utcáról és környékéről

Önkéntesek festették le a kerítést, a munkálatokhoz szükséges eszközöket a kerületi önkormányzat egyik stratégiai partnere biztosította.

Az elkövetkező két hétben a kerület több buszmegállójában építési munkálatok kezdődnek, melyek során új utasváró fülkéket telepítenek, illetve cserélik a régieket.

Ruhákat, háztartási eszközöket kaptak a rászorulók

Az Önkormányzat által finanszírozott beruházás keretében a Batthyány utcai intézményekben a betegek és az ott dolgozók által használt vizesblokkokban új burkolatot és új szanitereket építettünk be.

Márki Jonka Zsófia és Lukács Melina nyert a Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat versenyén