Hírek

Kempelenes gimnazisták, a 2009. május 19-ei uniós vetélkedő győztesei ismerkedhettek az Európai Parlament munkájával. A diákok számára Schmitt Pál, az EP alelnöke, a Fidesz képviselője ajánlotta fel az első díjat, a brüsszeli meghívást.

A most is használt, részben kiépített, részben kiépítetlen parkolók helyén kezdődő, a jelenlegi parkolási rendet érintő munkálatok március 16-tól kezdődnek.

Március első hete a "Tudomány hete" volt a Rózsakerti Általános Iskolában. Ilyenkor minden diák bebizonyíthatja, hogy a fiatalok is képesek önállóan tudományos igényű projekteket alkotni. Ha előadásukkal lenyűgözik a zsűrit, akár továbbjuthatnak az országos versenyre is.

Március 6-án, szombaton 9 órától bemutatkoznak kerületünk iskolái a Klauzál Ház kamaratermében. Az érdeklődők találkozhatnak a kerületi általános iskolák igazgatóival, a leendő elsőosztályos tanítókkal és az iskolák diákjaival.

Budafok-Tétény bemutatkozik az Utazás Kiállításon, március 5-7-én, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Február 17-én tartották a Hevesy György országos kémiaverseny kerületi fordulóját a Baross Gábor Általános Iskolában.

Február 24-én este a Városház téren emlékünnepet tartottak a kommunizmus áldozatainak tiszteletére. A tér megtelt emlékező polgárokkal, Szabolcs Attila polgármesterrel az élen megjelentek az önkormányzat vezetői, több díszpolgár, köztük Priska J. Tamás ’56-os elítélt. Ott volt Wittner Mária díszvendég, az ünnep szónoka is.

Két kiállítás is nyílt a kerületben február 12-én. Az egyik a Klauzál Ház Vén Emil Galériájában, a másik a Kossuth Lajos utcai könyvtárban. Mindkét tárlat kiállítói rajztanárok.

A február 20-ai hírekben vezető helyen szerepelt, hogy a kerületi Kempelen Farkas Gimnázium diákjait, tanárait és öregdiákjait szállító autóbusz árokba csúszott Karintiában. Mint megtudtuk, az emeletes busz lépésben haladt a jeges úton, amikor a baleset bekövetkezett.

?rokba borult az iskolai sítáborosok busza február 20-án délelőtt, úton az innerkremsi sítelep felé. A járművön a Kempelen Farkas Gimnázium 61 tanulója, négy tanárja és 17 öregdiákja utazott. Két komolyabb és néhány könnyebb sérült van, a táborozók nagy része az ijedtséget leszámítva jól van.