Hírek

Május 17-én, hétfőn dr. Kincses Anita házi gyermekorvos és Bottó György szolgálaton kívüli mentős élesztette újra azt az ötnapos kisbabát, akit éppen akkor hoztak haza a kórházból.

Az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézete a Fővárosi Önkormányzat megbízásából csípőszúnyogirtást végez május 19-20-án, 21 és 2 óra között, földi módszerrel, a Dunatelep, Horgásztelep, Budafok és Budatétény nyílt vízfelszínei mentén, a Rózsakerten és Baross Gábor-telepen.

Szabolcs Attila polgármester és dr. Feledy Balázs, a Képző- és Iparművészeti Közalapítvány a XXII. kerület Kultúrájáért elnöke május 8-án, szombaton pincebejárással egybekötött sajtótájékoztatón mutatták be az Európai Unió támogatásával Budafokon, a Záborszky pincében létrejövő Borváros terveit.

Május 5-én, szerda délután a Városháza egyik díszterme előtt gyülekeztek díszpolgárok, képviselők, az intézmények vezetői és a Polgármesteri Hivatal munkatársai. A meghívottak és érdeklődők az új parlamenti képviselő mandátumának átadására vártak.

Végre megérkezett a tavasz! - most már az időjárást tekintve is bátran mondhatjuk, hiszen a hosszú, fagyos téli hónapok után igazán kellemes, napsütéses, esőtől mentes utakon kerekezhettünk április utolsó szombatján szűkebb hazánkban, Budafok-Tétényben.

Májusfa állításával és a kőfejtő elődökre emlékező koszorúzással ünnepelt a Baross Gábor-telepi Polgári Kör május elsején.

Természetes igényünk környezetünk tisztasága. Nagytétényben sincs ez másképp, az ott élő polgárok nagy odafigyeléssel óvják Duna-partjuk tisztaságát.

Az ELMŰ Nyrt. tájékoztatása szerint május 17-én hétfőn és május 21-én pénteken, mindkét napon 7.45 és 15.30 között áramszünet lesz az Angeli és az Anger Jakab utca között, a Rakodó utca és a Zrínyi utca által határolt területen.

Kétezertíz februárjának egyik fagyos éjszakáján bronzvadászok úgy döntöttek, eleget állt már az Ifjú lány a helyén. Ellopták. A művelethez darus kocsi kellett, hiszen több száz kilós volt. A terület tulajdonosa a feljelentést ismeretlen tettes ellen megtette.

A Városháza melletti P+R parkoló építésének első üteme a befejezéséhez közeledik. A kivitelező tájékoztatása alapján ezt a területet április végén ideiglenes használatra átadják, ezzel egy időben a terv szerinti második ütem területét - ahol jelenleg parkolni lehet - lezárják.