Hírek

A XXII. kerületi Szociális Szolgálat adományosztást szervez 2015. július 1-én, szerdán.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2015. július 1-je Semmelweis nap, amely az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozókra kiterjedően munkaszüneti nap. Erre figyelemmel 2015. július 1. (szerda) munkaszüneti nap lesz, a Káldor Adolf Szakorvosi Rendelőintézet zárva tart.

Június végén tartotta a Budafoki Péter-Pál Utca és Környéke Polgári Kör Elnöksége a XVI. Péter-Pál Napi rendezvénysorozatát. Dr. Vankó András a kör elnöke elmondta: "a tavalyi vasárnapi gyermekprogram újítása után, ami nagy sikert aratott, idén a rendezvényünket kibővítettük, hiszen kinyitottuk a patakig, amiért külön köszönet illeti az önkormányzatot".

Budafok-Tétény is profitálhat abból, ha olimpia lesz Budapesten, közösségépítő erejű, konszenzusteremtő kezdeményezés lehet, amely politikai hovatartozástól függetlenül nemzeti egységet teremthet

Karsay Ferenc polgármester is igennel szavazott a Fővárosi Közgyűlés június 23-i határozatára, mely szerint Budapest pályázzon a 2024-es nyári olimpia és paralimpia rendezési jogára.

Méhészek figyelem!

A Népszabadság című lap internetes oldalán pénteken, június 26-án Nagy botrány készül kitörni a Budaiban címmel közölt írás fontos tényeket elhallgat, miközben valótlanságokat állít a Budapest XXII. Kerületi Budai Nagy Antal Gimnázium igazgatói posztjára kiírt pályázattal kapcsolatban. Ezért az önkormányzat a következő tényekről kívánja tájékoztatni a közvéleményt:

Energia megtakarítást eredményező felújításnak minősül a lakás nyílászáróinak cseréje vagy a lakás homlokzatainak utólagos szigetelése (támogatás csak az egyik tevékenységre igényelhető).

42,5 millió forintot különített el az önkormányzat a rózsakerti lakótelep egyes játszótereinek és az északi területen található kutyafuttató felújítására. Németh Zoltán alpolgármester a június 13-ai kutyás napon elmondta, hogy a tervezők még mindig várják a javaslatokat a gazdiktól a rozsakert@bp22.hu e-mail címre, hogy milyen legyen az új kutyafuttató.

Ketten vehették át az Egészségügyért díjat, a hivatásukat lezárók pedig munkájuk elismeréseként emlékérmet kaptak