Hírek

Közel ötven éve annak, hogy Várkonyi Zoltán a Vígszínházhoz hívta az akkor pályakezdő Halász Juditot, aki a mai napig hű maradt a teátrumhoz.

Jankovics Marcell rajzfilmrendező komolyan vette Madách szavait, amikor 1983-ban megírta Az ember tragédiájából készült alkotása forgatókönyvét, de csak öt év múlva tudta elkezdeni a forgatást.

A népszerű tévésorozat, a Munkaügyek butuska titkárnőjét, Timit alakító Fodor Annamáriáról talán csak kevesen tudják, hogy kiváló drámai színész, bábművész és rendező is.

Magyarországon naponta 70 ember hal meg szívinfarktusban, vagy valamilyen szívbetegségben.

Az autonómia-demonstráció díszvendége volt Szabolcs Attila. Tízezrek - köszönték és - köszöntötték tapssal a székely zászlók kitűzését kezdeményező Budafok-Tétény polgárait.

A színész nélküli színpadon egy íróasztal állt és egy szék. A földön emlékekkel teli bőrönd. Megszólalt a zene, miközben a kivetítőn képeken elevenedtek meg Wass Albert életének mozzanatai.

Ma már Bartók Béla is MP3-mal járná az országot népdalgyűjtő körútja során - mondta lapunknak nevetve Sebestyén Márta, aki a mai napig a legkülönösebb helyszíneken gyűjti és énekli világszerte a magyar népzene gyöngyszemeit.

Franciaországba, egyenesen Trianonba utazik tanítványaival Dévai Nagy Kamilla előadóművész, akit sokan az István, a király című rockopera legendás első előadásából ismerhettek meg az országban.

A zenésztől megtudtuk, hogy a barlangok szerelmese, de ez egyszer majdnem az életébe került.

A Múzeumok éjszakáján a Hallgató című, 2005-ben kiadott nagylemez anyagát hallhattuk Szalóki ?gnestől és zenekarától a Törley Pincészet színpadán.