Hírek

A 2012. január 1-jén életbe lépő alkotmányt április 18-án elfogadta az Országgyűlés. Németh Zoltán, Budafok-Tétény országgyűlési képviselője parlamenti felszólalásából idézünk.

Az önkormányzat a 2012-2017-re szóló kerületi környezetvédelmi program elkészítéséhez várja a javaslatokat.

Rózsakerti Általános Iskolában április 11-12-én nyolcadik alkalommal rendezték meg a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciáját (KGYTK), amelyen két nap alatt huszonöt iskola 63 diákja mutatta be munkáit.

A lengyel és a magyar köztársasági elnök, valamint a főpolgármester, a kerületi polgármester és a diplomáciai testületek képviselői koszorúztak április 8-án.

A budafoki úszóversenyzők a Komjádi Uszodában, a háromnapos Budapest-bajnokságon mérették meg magukat március 25-27-én.

A japán atomerőmű-baleset után Budafokon március végén mértek először a levegőben magasabb jód-131 koncentrációt, amely a korábbinak öt-tízszerese.

Virágágyások beültetésére lakcímenként átlag 50 db egynyári növényt, utcafrontra néző balkonok díszítésére pedig lakásonként átlag 10 db növényt ajánl fel az Önkormányzat.

Április 3-án déltájt megérkezett a Péter-Pál kápolnához a Magyar Zarándokút Egyesület első csoportja.

Kiss Józsefet az önkormányzat különleges járművével szállították április 1-jén a Fradi-pályára a budatétényi Reménysugár Intézetből.

Március 29-én a Városházán ünnepélyes keretek közt tett állampolgári esküt Szabolcs Attila polgármester előtt nyolc határon túli magyar.