Hírek

Kerületünkben is sikeresen zárult az országgyűlési képviselőválasztás. A választás érvényes, eredményes volt. Ötven százalékot meghaladó szavazattal Németh Zoltán (Fidesz-KDNP) mandátumot szerzett, így második forduló nem lesz.

Az Index hírportál tudósítása szerint egy kisboltot rabolt ki a fegyveres.

Március 30-án szép számmal gyűltek össze a Rózsakertnél azok a kerületiek, akik aggódnak a végveszélybe került budatétényi Rózsakert miatt.

A Központi Statisztikai Hivatal 2011-ben népszámlálást fog végezni. A népszámlálás előkészítése keretében 2010. március 25-e és szeptember 27-e között Budapest minden kerületében úgynevezett címbejárással ellenőrzik a közterületek nevét, a ház- és ajtószámokat.

Székely János püspök virágvasárnap felszentelte a Budafok-felsővárosi katolikus templom nagyharangját, amelyet Jézus Szíve tiszteletére öntött Gombos Miklós harangöntő mester.

Március 19-én a Hugonnai Vilma Általános Iskolában, a kerület vöröskeresztes bázisiskolájában rendezték meg az idei év elsősegélynyújtó dél-budai területi versenyét. A XXII. és a XI. kerület iskoláinak tanulói mérhették össze tudásukat. Idén sem volt könnyű dolguk a diákoknak: kilenc próbát kellett teljesíteniük.

Május 7-éig látható a Carina, Méder ?ron óceáni szólóvitorlázó hajója az ?lomautó Múzeum udvarában.

Karsay Ferenc alpolgármester a kerületi katolikus egyházak támogatásával zarándokutat szervez pünkösdkor Csíksomlyóra.

A budatétényi Rózsakertben sajtótájékoztatón tiltakozott a kerület vezetése és Font Sándor országgyűlési lépviselő, mert végveszélybe került a Rozáriumot fenntartó Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutató-Fejlesztő Kht.

A Városháza és a vasút közötti parkoló lezárásával megkezdődött a P+R parkoló első ütemének építése.