Hírek

A katasztrófavédelem, a rendőrség, a kormányhivatal és a polgármesteri hivatal képviselői tárgyalták meg a kialakult helyzetet és a szükséges intézkedéseket

A közterületeken keletkezett viharkárokkal kapcsolatos bejelentéseket folyamatosan várjuk Önöktől. Az ehhez szükséges adatlapot, valamint további elérhetőségeket ezen közlemény végén megtalálják.

A Háros utcában, a Liszt Ferenc utca kereszteződése után ELMŰ oszlopok kidőlése miatt az 58-as, a 141-es és a 158-as autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Liszt Ferenc utca megállóhelyet áthelyezték.

Itt a nyár és az egyszerűsített foglalkoztatás megoldást jelenthet a szabályos alkalmi munkavégzésre. Előnye a bérek garantált mértéke, az egyszerű adminisztráció, valamint a közterhek kedvező mértéke.

Az önkormányzat csak véleményezési joggal rendelkezik az ügyben, és mindkét pályázót támogatta, mégis célkeresztbe került

Az önkormányzat munkatársai a nagy hőségre való tekintettel vizet osztottak több kerületi játszótéren, a Kossuth Lajos utcai és a Városház téri busz- és villamosmegállóban. Egy párakapu is működik a Kossuth Lajos u. 26. mögötti parkban, az akadálymentes járdán.

Hasznos tanácsokat ad dr. Szilágyi Jusztina, a Budafoki Állatgyógyászati Központ állatorvosa a Promontor TV stúdiójában.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását 2015. július 17. (péntek) 0:00 órától július 26. (vasárnap) 24:00 óráig harmadfokú hőségriasztást, hőségriadót ad ki.

Július elsején indult a nyári ellenőrzéssorozatot indít a NAV az országban, így a fővárosban és Pest megyében is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján heves zivatarral érkezik a hőséget követő enyhülés. Az előrejelzések szerint helyenként erős, akár 90 kilométer/órát meghaladó széllökések, illetve intenzív, nagyméretű jégeső, továbbá felhőszakadás is várható.