Hírek

Február 25-én a Városház téren megemlékezést tartottak a kommunizmus áldozatainak tiszteletére. A tér megtelt emlékező polgárokkal.

Csutak Antalné, született Szalai Rozália február 18-án töltötte be a 90. életévét.

Az M0 déli szektorának bővítéséhez kapcsolódóan új, korszerű, a jelenleginél jóval biztonságosabb közúti kapcsolat épül a 6-os út és a Nagytétényi út között.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. bővítette azokat a területeket, ahonnan szállítójárművek reggel 7 óraig, a csúcsforgalom kezdete előtt begyűjtik a hulladékot.

Február 3-án, a budapesti TIT-stúdióban, a Tétényi-fennsík ügyében érdekelt országgyűlési és helyi képviselők, illetve a szakhatóságok, civil szervezetek és a nemzeti park képviselői gyűltek össze egy kerekasztal-beszélgetésre.

Elméletben 2008. óta folyamatban van egy szabadidős sportpark építése Albertfalván, a 18-as villamos végállomásához közel, a valóságban viszont alig látható a beruházásból valami.

Idén augusztustól tíz híres borvidék jellemző pincehomlokzataival ismerkedhetnek meg, miközben a borkészítés szakmai titkaiba is betekinthetnek a látogatók.

A dunatelepiek körében nagy felháborodást váltott ki, hogy a gyalogosok sem mehetnek át. Mint az egyik lakó írta, nem lehet elfogadni, hogy a területről gyalogosan sem kimenni, sem oda bejutni nem lehet.

A Pro Minoritate Alapítvány és a Moldvahon Csángó Kulturális Egyesület február 5-én tizenötödik alkalommal rendezte meg a "Csángó bált" a Petőfi Csarnokban.

Nagyszabású ünnepséget tartottak február 4-én Újbudán, Grosics Gyula 85. születésnapja alkalmából, a róla elnevezett iskolában.