Hírek

Csalók a Fővárosi Csatornázási Művek munkásainak adták ki magukat, kisebb tisztítási munkákat végeztek intézményeknél és lakóépületekben, és azért készpénzt kértek a főváros több kerületében.

Január 19-én köszöntötték fel az önkormányzat vezetői a most 95 éves Hummel Jánosnét, Piroska nénit, aki névnapját is a héten ünnepelte. Szabolcs Attila polgármester virágcsokrot és oklevelet adott át a szépkorú hölgynek, akin egyáltalán nem látszik az öt híján száz esztendő.

Télen a jeges vizek is szedik áldozataikat, az előírások be nem tartásából vagy nem ismeretéből eredően. Ezért indokolt kellő időben felhívni a lakosság figyelmét a jégen való tartózkodás és közlekedés legalapvetőbb szabályaira, rendelkezéseire.

Tizenegy évvel ezelőtt rendezték meg először a Budafok-Tétény Baráti Körök Kupája rendezvénysorozatot, amely annak idején három versenyszámmal indult - emlékeztetett Vizi Sándor rendező a január 16-i versenynap után. A Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületének elnöke elmondta: a kispályás foci, a bowling és a lövészet mára kibővült a biliárddal is.

Jó esély van arra, hogy a kerületünkben működő habilitációs intézet még az idén EU-s pénzforrásokhoz jusson. Ehhez közös projekt megvalósításáról egyeztettek Eva-Maria Lumbeck asszonnyal, a német programkoordinátorral. Budafok-Tétény önkormányzata mellett a bonni testvérkerület, Oxford és egy további résztvevő együttesen cselekszenek fogyatékos embertársaink életkörülményei javításáért.

A BKV-s szakszervetek január 12-étől meghirdetett sztrájkja alatt a közösségi közlekedés fennakadásairól friss hírekkel, információkkal szolgál a BKV honlapja.

Szabolcs Attila polgármester és Németh Zoltán alpolgármester, országgyűlési képviselőjelölt rendhagyó tájékoztatót tartott az önkormányzat munkájáról és a kerület helyzetéről január 10-én, a budafoki evangélikus gyülekezet családi vasárnapján.

Főleg Dél-Budát és Dél-Pestet érinti a buszvezetők munkalassító akciója. Szabolcs Attila polgármester és Németh Zoltán, a területért felelős alpolgármester folyamatosan tartják a kapcsolatot a BKV illetékes vezetőivel, és sikerült elérni hogy más területekről csoportosítanak át járműveket kerületi vonalakra.

Suttogva surranó harmadikos gyermekek készültek nagy izgalommal a betlehemes játék előadására december 22-én a Baross Gábor telepi Polgári Kör épületében, ahová nagyon sokan voltak hivatalosak. Karácsonyi ünnepséget rendeztek, amelynek keretében felköszöntötték és megünnepelték az elnök urat, a kerület díszpolgárát, a mindenki által tisztelt és szeretett Pelikán Imrét, aki most töltötte be 90. életévét. Isten éltesse!

Csak Budapesten évente közel hatszázezer fenyőfa válik hulladékká az ünnepek után, amelyeket hulladékhasznosítóban égetnek el, energiát nyerve belőle. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vízkereszt után, azaz január 6-át követően az alábbi a helyekről tudja szervezetten elszállítani a fenyőfákat.