Hírek

A kerületben június 4-én, péntek délután méltósággal emlékeztek meg a trianoni békediktátum 90. évfordulójáról.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Budapest XI., XXII. kerületi Intézetének felhívása az olajszennyezettséget szenvedett Kártya utcai lakosság részére.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Budapest XI., XXII. kerületi Intézetének felhívása az árvízzel veszélyeztetett településeken élő lakossághoz.

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében július közepétől tilos lesz dohányozni 72 budapesti aluljáróban. A testület hasonló ajánlást fogalmazott meg a más fenntartásban lévő aluljárókra vonatkozóan is.

Az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézete csípőszúnyogirtást végez június 7-8-án és 23-24-én, 21 és 2 óra között, földi módszerrel, a Fővárosi Önkormányzat megbízásából.

Május 30-án, vasárnap 17 óra körül a Hosszúréti patak kilépett a medréből Rózsavölgy alacsonyabb részein. A közösségi háznál ellepte a villamossíneket, a legsúlyosabb helyzet a Kártya utcában alakult ki.

Az aranydiplomás belsőépítész művész a kerületi közélet jeles személyisége volt. 1998 és 2002 között az önkormányzat szakértő bizottsági tagjaként segítette szeretett kerülete fejlődését.

Határon túli és hazai borászok május 28-án Budatétényben, a György Villában, ünnepélyes keretek között, országgyűlési képviselők jelenlétében borszerződést kötöttek, hogy elősegítsék a kárpát-medencei magyar borászok együttműködését és a magyar bor nemzetközi hírnevének helyreállítását.

Fejlesztés az uniós és a hazai források felhasználásával.

A Magyar Református Szeretetszolgálat második alkalommal rendezte meg Szeretethíd elnevezésű programját, amelyen mintegy harminc önkéntes vett részt.