Hírek

Mészáros Márk (Budafóka XXII SE) bronzérmet szerzett december 10-én a magyar válogatott tagjaként Belgrádban.

Németh Zoltán, Riz Levente és több - szintén fideszes - képviselő javaslatára az Országgyűlés december 7-én úgy döntött: a központi költségvetés 2011-ben ismét támogatja a földutak aszfaltozását Budapest külső kerületeiben.

December 6-án, életének 83., szerzetesi fogadalmának 64., papságának 60., püspökségének 18. évében Vácott elhunyt Keszthelyi Ferenc Jeromos O.Cist. nyugalmazott váci megyéspüspök.

November 20-21-én, a Sopronban rendezett 32. dr. Csík Ferenc Emlékversenyen kerületünk úszói, a Budafóka sportolói elhozták a csapatkupát.

Nyolcadik alkalommal várta december 4-én a látogatókat a Nagytétényi Kastélymúzeum adventi rendezvénysorozatának megnyitója. A Karácsony a kastélyban című hagyományos program keretében az antik bútorok között gyönyörű karácsonyfák láthatók, amelyeket iparművészek díszítettek fel saját alkotásaikkal.

Kivételes élmény részesei lehettek a Szent Lipót plébániatemplomban december 5-én délelőtt, a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar karácsonyváró hangversenyén jelen lévők.

December 1-jén délután a Farkasréti temetőben felavatták a 2008-ban elhunyt olimpiai bajnok kenus, Budafok-Tétény díszpolgára síremlékét.

Az idén is megünnepelte névadója születésnapját a Klauzál Gábor Társaság.

Az önkormányzat, Németh Zoltán és Font Sándor országgyűlési képviselők közös fellépése és a lakossági felháborodás nyomán sikerült megmenteni az egykori Érdi Gyümölcs- és Dísznövénytermesztő Kutatóintézetet. A budatétényi Rozáriumban, amely Közép-Európa legnagyobb rózsagyűjteménye, 1400 rózsatőt nevelnek, és itt található a rózsagénbank ültetvénye is.